غارحمام خدایی گرگان در جهت شرقی راه روستای پنو به روستای دوزین است که از توابع بخش گالیکش شهرستان مینودشت محسوب می شود. دهانه بزرگ ورودی آن که در کناره مسیر قابل مشاهده است و به راحتی به چشم میخورد، البته نام دیگر این غار به زبان مردم محلی “اریبی” می باشد.
یک چشمه دائمی همیشه پر آب درون غارحمام خدایی وجود دارد که در تابستان خنک و در زمستان آب آن گرم می شود. در گذشته بدلیل نبود حمام در خانه ها مردم به اجبار برای استحمام از آن استفاده می کردند. البته اهالی روستا از آب هایی که از بالای غار بر روی رودخانه جاری ست در فصل تابستان به عنوان چیزی شبیه دوش حمام استفاده می کردند.
به خاطر طبیعی بودن و دست نخورده بودن غار، مردم روستا آن را از آفرینش های زیبای خداوند می دانند و به همین دلیل نام آن را (حمام خدایی) انتخاب کرده اند.
غار حمام خدایی در گرگان روی صخره ای سنگی و درون منطقه ای جنگلی قرار دارد. رودخانه ای از جلوی غار حدود 10 متر پایین تر از کف آن می گذرد که فصلی می باشد. جهت دهانه غار تقریبا روبه سمت جنوب می باشد و رفتن به درون غار تا عمق 5 متری آسان است به دلیل اینکه نور طبیعی تا عمق حدود 5 متری می تواند درون غار را روشن کند، اما از آنجایی که دهانه غار از شکل هندسی نامنظمی برخوردار است برای رفتن به عمق بیشتری از غار کار سخت تر می شود.
عرض دهانه غارحمام خدایی روستای پنو بین 60 سانتی متر تا 150 سانتی متر و ارتفاع آن بین 3 الی 10 متر متغیر است. این غار در زمره غارهای تونلی شکل و طولانی قرار می گیرد که دارای مسیری پرپیچ و خم می باشد. سقف و کف غار بدلیل صخره ای بودن در بعضی قسمت ها به صورت حالت چکیده ای و دارای حفره های شگفت انگیز در کف آن است.
تنها موجود زنده ای که درون غارحمام خدایی گالیکش وجود دارد خفاش ها هستند به همین دلیل نیز پیشروی از 5 متر به بعد خیلی دشوار و خطرناک می باشد. به همین سبب کسی تاکنون انتهای آن را ندیده و بر اساس پژوهش ها و شواهد هیچ مدرک تاریخی و موارد فرهنگی از این غار بدست نیامده است. از این رو غار حمام خدایی مینودشت در زمره غارهای طبیعی جای گرفته و از نظر کارشناسان سازمان میراث فرهنگی جزو جاذبه های گردشگری استان گرگان می باشد. این غار میتواند تداعی کننده غار علیصدر همدان باشد.