باغِستان شهری است در استان تهران ایران. این شهر در بخش مرکزی شهرستان شهریار قرار دارد.
در سال ۱۳۷۹ خورشیدی تصمیم بر آن شد تا روستاهای سعیدآباد، مهدیه، ده مویز، خادمآباد، نصیرآباد، بابا سلمان، دهشاد بالا و پایین همه یک شهر شده و یک شورا داشتهباشند. این شهر باغستان نام گرفت. برخی مناطق مانند سعیدآباد از منطقه ۱۸ شهرداری تهران جدا شده و به شهر جدید پیوستند.
شهرک جدید باغستان در جوار روستای خادم آباد (مسلمآباد) در بیست کیلومتری شهر تهران و در جنوب شهر شهریار در ناحیه ۱ باغستان ساختهشد.این شهرک متشکل از ۵ فاز میباشد.شهرکهای قدیمیتر صادقیه و مطهری نیز در محدودهٔ شهر جدید درآمدند. این شهر به دلیل داشتن بافت جدید و قرار گرفتن در محیطی نسبتاً ییلاقی و خوش آب و هوا و نزدیکی به شهر تهران علاوه بر انبوهسازی نظر بخش وسیعی از ویلاسازان را به خود جلب کردهاست.
دیدنیها
قلعه دهشاد با دیرینگی بیش از ۲۰۰ سال در روستایی به همین نام، در ده کیلومتری شرق شهریار و در محدوده شهر باغستان قرار دارد.
این دژ یکی از دژهای متعدد شهرستان شهریار است که از اغلب آنان چیز زیادی باقی نماندهاست و به علت کم توجهی مسئولین مربوط بخش اعظم دژها (همچون قلعه فرامرز، قلعه چهل دختر در حصار ساتی و…) تخریب شدهاست. دیوار دورادور قلعه دهشاد تقریباً سالم مانده و قلعه هنوز مسکونی میباشد.
صنایع
محدودهٔ باغستان دارای کارخانههای صنایع مخابرات ایران، داروسازی، کمپوتسازی، سردخانه، انبار وزارت نیرو، کارخانههای ماکارونی، خمیرمایه، مرغداری و لبنیات میباشد.
جاهای دیدنی باغستان
تپه نصیر آباد
تپه نصیر آباد در جنوب شرقی نصیر آباد و در نزدیکی اتوبان تهران- ساوه قرار دارد. در اطراف این تپه به فاصله 30متری آثار دیوارهایی دیده می شود که به نظر می رسد دیوارها باورهای محصور کننده بخش مرکزی در زمان آبادانی آن بوده است.این دیوار از مصالح خشت خام و چینه ساخته شده است. ابعاد خشتها 27*27*5/6 سانتی متر میباشد.در دامنه شرقی تپه آثار چند گودال و بقایای آجرهایی به ابعاد 5/22*5/22*5 و 23*23*5 سانتی متر مشاهد میشود.آنچه مشخص است به نظر می رسد تپه نصیر آباد قلعه ای با برج و بارو در میان اراضی هموار منطقه بوده و نشان آبادانی دشت نصیر آباد در ادوار گذشته می باشد.بر اساس مدارک سفالی بدست آمده از سطح تپه قدمت آن را می توان دوره سلجوقی تعیین کرد.
محوطه باستان شناسی باباسلمان
محوطه بابا سلمان در شمال غربی روستای بابا سلمان و در حاشیه رود خانه کرج قرار دارد قدمت این محوطه مربوط به عصر آهن و دوران آغاز تاریخی می باشد.محوطه بابا سلمان در تاریخ ۱۱/۶/۱۳۸۲ و به شماره۹۸۹۷ به ثبت آثار ملی رسیده است.این محوطه به واسطه قرار گیری در کنار بستر رود کرج ،حفاری غیر مجاز،عملیات کشاورزی و تأثیر عوامل طبیعی دچار فرسایش شده به طوریکه بصورت چند برآمدگی کوچک و بزرگ درآمده است.
پل آبرسان بادامک
این پل در روستای بادامک که در جنوب شرقی سعید آباد و در شرق شهریار قرار دارد ساخته شده است.پل دارای یک چشمه طاق و به شکل گهواره ای میبا شد و از آجر ساخته شده ، ارتفاع طاق حدود چهار متر می باشد ودرداخل طاق چهار تیر چوبی قرارداده شده است .
مصالح عمدهآن خاک و شن و قطعات سنگ با ملاط گل آهک در پایه و در دیواره از آجرهایی به ابعاد (۲۰×۲۰×۴)استفاده شده است. این پل در دوره قاجار ساخته شده است.