شهر ترابزون در کشور ترکیه شهری ساحلی و در مجاورت دریای سیاه در شمال شرقی ترکیه واقع شده است. این شهر در گذشته دروازه ای تجاری به ایران و قفقاز به شمار می رفته و محلی برای تبادل پارچه های ابریشمی و کتان بوده است.
موقعیت جغرافیایی ترابزون در ترکیه
شهر ترابزون از لحاظ جغرافیایی در کشور ترکیه و در کنار دریای سیاه قرار گرفته است. این شهر سال ها یکی از مهمترین مراکز تجاری بوده چرا که در راه تاریخی ابریشم میان استانبول و تبریز قرار دارد.
این شهر به دلیل داشتن یک باشگاه ورزشی به نام “ترابزون سپور” در ترکیه و جهان بسیار معروف است. مساحت این شهر در ترکیه حدود ۱۸۸ کیلومترمربع بوده و مطابق با آمار سرشماری که در سال ۲۰۱۲ در ترابزون انجام شده حدود ۷۶۰ هزار نفر در آن زندگی می کنند.
اطلاعات کلی شهر ترابزون
زبان رسمی: ترکی استانبولی
واحد پول: لیر ترکیه
نوع برق شهری: ۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز
کد کشور: ۹۰+
اختلاف ساعت ترکیه نسبت به تهران: یک ساعت و نیم از تهران عقبتر است.
شمارههای اضطراری: ۱۱۲
آب و هوای شهر ترابزون
با توجه به این که شهر ترابزون در حاشیه دریای سیاه قرار گرفته انتظار می رود که آب و هوایی نیمه گرمسیری و مرطوب را داشته باشد.
در کل بسته به آن که از سفر به شهر ترابزون چه قصدی دارید و یا در چه شرایطی احساس راحتی می کنید، بهترین فصل سفر برای شما می تواند متفاوت باشد.
ایاصوفیه ترابزون یا موزه تاریخ
یکی دیگر از دیدنی های شهر ترابزون، مسجد ایا صوفیه است که در دوران امپراطوری ترابزون در قرن 13 یک کلیسای ارتدوکس یونانی بوده است که پس از آن در دوران عثمانیان در سال 1584 به مسجد تبدیل شد.
این بنای تاریخی نزدیک به دریا قرار دارد که اکنون به موزه تبدیل شده و دارای معماری دوران بیزانس می باشد. اگر مقصد سفر شما ترابزون است، حتما در تور ترابزون لحظه آخری از این بنای پر قدمت تاریخی دیدن کنید.
آدرس : ترکیه، ترابزون، فتیحیه، اورتاحصار، خیابان زبیده هنیم
ساعت مناسب بازدید: 9:00 صبح تا 17:00 عصر
عمارت آتاترک ترابزون
از آنجایی که مردم ترکیه ارادت خاصی به آتاتورک دارند و در هر مکان، خانه و یا مغازه ی خود عکس آتاتورک را می توانید ببینید، قصری در قسمت شمالی ترابزون قرار دارد که مسیر منتهی به قصر آتاتورک سربالایی می باشد که با گذر کردن از آن نمای شهر را می توانید به خوبی ببینید و از آن لذت ببرید. بنای این قصر دو طبقه هست که در یکی از اتاق های طبقه اول اثر معروفی از فرش های ایرانی وجود دارد.
آدرس خانه آتاترک ترابزون: ترکیه، ترابزون، اورتاحیصار، سوگوکسو Soğuksu
ساعت مناسب بازدید: 9:00 صبح تا 19:00 شب
روستا اوزون گول ترابزون
روستای اوزون گول (Uzungöl) در جنوب شهر ترابزون قرار دارد و یکی از معروفترین جاهای تفریحی برای شهرنشینها است تا به گشتوگذار در طبیعت بپردازند.
این روستای دوستداشتنی را کوهستانهای سرسبز احاطه کردهاند و دریاچهای بزرگ در وسط آن به چشم میخورد و به همین دلیل محلی ایدهآل برای استراحت و کوهنوردی به حساب میآید.
آدرس دریاچه اوزون گل: ترکیه، ترابزون، چایکارا
ساعت مناسب بازدید: 9:00 صبح تا 19:00 شب
صومعه سوملا
صومعه ای درون یک غار در دل کوه ها و کنار جویبار وجود دارد که در ۱۷ کیلومتری ماچکا قرار دارد. ارتفاع این غاز از دره ۲۵۰ متر است و برای رسیدن به آن باید راه پرپیچ و خمی را طی کنید. این صومعه بسیار زیباست و سعی کنید حتما دوربین عکاسی همراه خودتان داشته باشید.
آدرس صومعه سوملا: ترکیه، ترابزون، آلتیندره
ساعت مناسب بازدید: از 9:00 صبح تا 19:00 شب
قلعه ترابزون
این قلعه در مرکز شهر ترابزون قرار دارد و یکی از قدیمی ترین آثار به جا مانده از دوران امپراطوری روم به شمار می شود. از دیوار قلعه و دیوار پشتی ساختمان به عنوان ساختمان نظامی استفاده می شده است.
صومعه وازلون
صومعه وازلون (Vazelon Manastırı) در ۲۷۰ سال پس از میلاد ساخته شد و مورخان معتقدند که درآمد حاصل از آن برای ساختوساز صومعهی سوملا استفاده شده است. ا
ین صومعه زمانی یکی از ثروتمندترین صومعههای ارتدوکس یونانی در منطقه بوده است و نقاشیهای دیواری آن شامل صحنههایی از داوری نهایی میشوند که زیبایی این سازه را دوچندان کردهاند.
این صومعه بارها توسط ایرانیها و ترکها مورد تخریب قرار گرفت، تا اینکه در سال ۱۹۲۲ بهطور کامل ویران شد و اکنون بقایای ویران و در عینِ حال جذاب آن باقی مانده است.
بازار بدستن
بدستن (bedesten)، بازار سرپوشیدهی عهد عثمانی است که در مرکز شهر ترابزون قرار دارد و یکی از قدیمیترین سازههای شهر به حساب میآید.
در این بازار سر پوشیده، انواع مختلفی از خوراکیها، ادویهجات، صنایعدستی بسیار متنوع و… به فروش میرسد. این بازار مساحتی حدود ۴۸ هزار مترمربع دارد که ۶۰ راهرو و تقریباً ۵۵۰۰ مغازه را در خود جای داده است.
بازار بدستن، یکی از بناهایی است که به دستور گلبهار حاتون، همسر سلطان محمد فاتح، ساخته شد و در میان بازارهای بدستان ترکی، تنها نمونهی بدستان با یک گنبد منفرد است.
بزتپه
بزتپه (boztepe)، یکی از جاهای زیبای شهر ترابزون است که چشماندازی بینهایت از دریای سیاه و شهر ترابزون را پیشکش گردشگران میکند.
بزتپه یا همان بام ترابزون، بهواسطهی چشمانداز دیدنی به شهر، غروب خورشید معرکه و هوای پاک بهشدت مورد توجه گردشگران است و بهطور کلی مکانی دنج و آرام بخش به دور از هیاهوی شهر محسوب میشود.
مسجد گلبهار خاتون
مسجد گلبهار خاتون Gulbahar Hatun Mosque یکی از مساجد کوچک و متفاوت شهر ترابزون میباشد. این مسجد توسط سلطان سلیم در سال 1514 میلادی برای یادبود مادرش گلبهارخاتون ساخته شد.
سلطان سلیم یا شاه ترسناک، فاتح سرزمینهای مهمی همچون سوریه و مصر بود و پس از بازگشت به ترکیه تصمیم گرفت این مسجد را در جنوب غربی بازار ترابزون بسازد.
این مسجد در حال حاضر در نزدیکی پل زنگنوس و مرکز شهر ترابزون قرار دارد. نامهای دیگر مسجد گلبهار خاتون بویوک عمارت Büyük İmaret یا خاتونیه Hatuniye میباشد.
در کنار مسجد گلبهار مرزعه چای و انبار غذای شهر قرار داشت. امروز نیز در این مسجد برنامه های مختلف مذهبی و فرهنگی مانند آموزش قرآن و فرهنگ قرآنی به نوجوانان و جوانان مسلمان ارائه میشود.
آدرس مسجد گلبهار خاتون ترابزون: ترکیه، ترابزون، اورتا حیصار، سنول گونس
پارک زاگنوس دره
با اینکه شهر ترابزون، طبیعت بکر و سرسبز و زیبایی دارد؛ اما پیداکردن یک فضای سبز بزرگ در مرکز این شهر دشوار است. در این بخش از شهر، سازههای تاریخی متعددی به چشم میخورد و با اینکه بلوارهای جدید و عریض بهسمت مرکز ترابزون امتداد یافتهاند و عبورومرور در شهر را تسهیل میکنند؛ اما گردشگرانی که میخواهند شناخت بهتری از شهر پیدا کنند، قدمزدن در خیابانهای پر پیچ و باریک و سنگفرش ترابزون را ترجیح میدهند؛
اما این همهی ماجرا نیست و درهای فوقالعاده زیبا و بزرگ به نام پارک زاگنوس دره (Zagnos Valley Park) درست در وسط این سازههای تاریخی خودنمایی میکند و فضایی عالی برای پیکنیک، پیادهروی و خوشگذرانی به حساب میآید.
در این پارک طولانی، پل پایهبلندی متعلق به پل تاریخی زاگنوس و همچنین بلوار سلطان یاوُز سلیم اول دیده میشود. علاوه بر چندین حوض و جویبار و اردک و خرگوش، تعدادی کافه هم در این پارک فعالیت میکند که گردشگران میتوانند خود را به یک فنجان چای خوشمزه مهمان کنند.
غار چال
غار چال (CAL CAVE) یکی از معروفترین جاذبههای ترابزون است که با شکلهای طبیعی و زیبای خود، گوشهای از بهشت را پیشکش گردشگران میکند.
این غار با طول هشت کیلومتر، دومین غار بزرگ شناختهشده در جهان به شمار میرود؛ هرچند که فقط یک کیلومتر آن برای بازدید عموم باز است. یک مسیر پیادهروی به طول ۱۵۰ متر در سمت چپ و ۴۰۰ متر در سمت راست با فاصلهی ۲۰۰ متری از ورودی غار دارد.
دسترسی به شهر ترابزون
برای رسیدن به این شهر همانطور که می دانید پرواز مستقیمی از تهران وجود ندارد و اگر می خواهید از طریق هوایی به این شهر بروید باید به سمت استانبول یا آنکار بلیط هواپیما تهیه کنید و به سپس از این شهرها به سمت ترابزون بروید.
اما اگر می خواهید به طور زمینی به ترابزون سفر کنید سه مرز اصلی وجود دارد به نام مرز بازرگان، مرز رازی و مرز سرو می توانید از کشور خارج شوید که البته باید مواردی مثل بیمه ماشین، کاپوتاژ، تعمیرات ماشین و عوارض خروج را به حساب شهرداری واریز کنید.