معرفی روستای فرومد بهمراه تصاویر آن

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

روستای هدف گردشگری فرومد در منتهی الیه شرقی شهرستان میامی (کیلومتر ۱۱۵) مسیر میامی به سبزوار واقع است.این روستا که از جاذبه های گردشگری میامی میباشد،از شمال به استان خراسان شمالی و از شرق به استان خراسان رضوی و از جنوب به بخش بیارجمند و از غرب به قسمتی از بخش جوین و میامی منتهی میشود.

معرفی روستای فرومد بهمراه تصاویر آن

تاریخچه:در روستای فرومد،آثار تاریخی متعددی از عهد ایلخانیان و خوارزمشاهیان بر جای مانده است.در دوره خواجه علاالدین محمد، وزیر وقت خراسان محل هایی برای استراحت و حتی بیمارستان برای درمان در فرومد ساخته شد. همچنین می توان به قصر کوشک اشاره کرد که متأسفانه فقط آثاری از ان باقی مانده است.

جاذبه‌های تاریخی و گردشگری فرومد

از مهم ترین جاذبه های مهم این روستا می توان به مسجد جامع فرومد، آرامگاه ابن یمین فرومدی، آرامگاه شیخ حسن جوری، سد خاکی شیخ حسن جوری، زیارتگاه امامزاده سید احمد، کاروانسرای شاه عباسی، تپه ی شهرستان، چنارهای ۵۰۰ ساله، آسیاب قدیمی و حسینیه روستا اشاره کرد.

در مرکز این روستای زیبا، ساختمانی سرخ فام به چشم می خورد که آرامگاه ابن یمین، شاعر معروف و قطعه سرای بزرگ زبان فارسی است.بنای آرامگاه در سال ۱۳۵۳ بازسازی و ساختمان زیبائی در آن محل احداث شد که برخی آن را سمبل کلاه سربداران و گروه دیگر آن را به صورت گلی در حال شکفته شدن می دانند.این بنا که با بافت روستا تطابقی ندارد، شش گوش است.سنگ قبر دارای شش ضلع کوچک است که روی آن نوشته شده:«آرامگاه امیرفخرالدّین محمد ابن یمین الدین متخلّص به ابن یمین، شاعری بوده است دانشمند، دوران زندگی را با کمال مناعت و وارستگی به پایان رسانده است».

معرفی روستای فرومد بهمراه تصاویر آن

مسجد جامع از آثار تاریخی روستای فرومد است که تاریخ بنای آن به قرن هشتم هجری قمری می رسد و از نظر معماری واحد اهمیت هنری است.
آرامگاه شیخ حسن جوری (از رهبران قیام سربداران و از شاگردان شیخ خلیفه) در روستای کلاته میرعلم فیروزآباد در نزدیک روستای فرومد واقع شده است.این آرامگاه از یک اتاق ۳×۴ متری و گنبد مدور تشکیل شده است و در قسمت شمالی شهر قدیمی جور قرار دارد. آرامگاه شیخ حسن جوری فاقد هر گونه پیرایه و تشریفات ظاهری است.

در حوالی آرامگاه شیخ حسن جوری، بازمانده های شهر قدیمی جور قرار دارد که آثار قلعه ها وبرج و باروی موجود از عظمت گذشته آن شهر در ۷۰۰ سال پیش حکایت دارد.

مناطق اطراف فرومد

روستاها و مناطق زیبا و سیاحتی اطراف فرومد فراوان بوده که برخی از آنها به این شرح هستند: سیداباد، فیروزآباد بالا، فیروزاباد پائین، محمداباد، مسیح آباد، میراعلم، میرحاج، نصرتیه،صدراباد،استر بند،کلاته سادات،کلاته آقا، کلاته صالح، سلطان آباد، بینه خانی، کلاته قلیچ، باز گز، کلیدرو، پهنستان

معرفی روستای فرومد بهمراه تصاویر آن

آب و هوای فرومد

آب و هوای روستا در بهار و تابستان معتدل و خشک و در زمستان سرد است. منطقه فرومد بیش از 30 قنات را در خود جای داده است که عمده آب روستا را برای مصارف کشاورزی و شرب تشکیل می دهد. برخی از این قناتها قدمت چند صد ساله دارند.

زبان و مذهب مردم فرومد: مردم روستای فرومد به زبان فارسی و نوعی گویش خراسانی سخن می گویند. کلیه مردم منطقه مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.

محصولات:محصولات باغی عمده فرومد عبارتند از انار، گردو, توت, انگور، انجیر و … میباشد سایر محصولات زراعی این روستا عبارتند از گندم , جو, پنبه ، مرزه , شیرین بیان, شوید, گشنیز, پیاز چغندر قند و فلفل قرمز که به لحاظ کیفیت, مرغوبیت, حجم تولید و صادرات, بیشترین سهم را ر روستا و کشور به خود اختصاص داده است.

پرورش محصولات دامی شامل گوسفند و گاو و طیور و استحصال مواد لبنی شامل روغن حیوانی (زرد)، کمه، کره ، پنیر ، کشک ، دوغ جزء تولیدات مهم این روستا می باشد. ماهی های پرورشی , عسل و ابریشم نیز جزء محصولات دیگر این منطقه است.

استحصال سنگ کرومیت از معادن منطقه، یکی از تولیدات استراتژیک و قدیمی فرومد است. جالب توجه است که اولین معدن کرومیت ایران در حدود 80 سال پیش در این منطقه مورد بهره برداری قرار گرفت که این محصول به کشورهای صنعتی جهان مثل آلمان و … صادر می گردد. مس و منگنز نیز جزء محصولات معدنی دیگر منطقه است.

اقتصاد:اقتصاد فرومد بیشتر بر پایه فعالیت های زراعی ودامی استوار است. بسیاری از مردم منطقه نیز در معادن منطقه مشغول به کار هستند. برخی زنان روستا در کنار فعالیت های زراعی و دامداری به تولید صنایع دستی به خصوص بافت کرباس و فرش اشتغال دارند.

نوع معماری و بنای روستا: فرومد، در یک دشت قرار گرفته که از چهار طرف کوهها آنرا احاطه کرده اند. این روستا بافت مسکونی متمرکزی دارد. خانه های روستاییان اغلب یک طبقه و در برخی موارد دو طبقه با سقف های گنبدی و تیری مسطح ساخته شده اند. مصالح به کار رفته در بافت قدیمی خشت، گل و تیرهای چوبی است. در ساخت خانه های جدید از مصالح مقاوم گچ، سیمان، آجر و آهن استفاده می شود.

سوغات:سوغاتی های روستای فرومد عبارتند از خشکبارهایی چون گردو، بادام، توت خشک، فلفل، کنجد و ادویه جات مخصوص(حویج گوشت، حویج قاتقی)، سفوف(داروی مخصوص دل درد).

مراسم ویژه روستا:از مراسم ویژه مردم روستای فرومد میتوان به مراسم ایام محرم اشاره کرد که بصورتی کاملاً باشکوه و با جمعیتی در حدود 10000 نفر برگزار می گردد.مراسم عید نوروز و دید و بازدید نیز جزء مراسمات بااهمیت روستااست.

موسیقی روستا:موسیقی منطقه از نوع محلی خراسانی بوده که در معمولاً در مراسمهایی چون عروسیها نواخته می شود.

بازیها و ورزشهای منطقه:کشتی، هفت سنگ، الک دولک یاالک بازی، گوراس، کبدی، زو و مردم روستای فرومد است.

غذاهای محلی روستا:رایج ترین غذاهای محلی روستای فرومد عبارتند از: قاتقی، کامه جوش، قروتی، کاچیرمه، دنی، آش جوش باره، لوبیا پلوی قرومدی، ماش پلو، اشکنه ماش، فطیر مسکه…

راه دسترسی:

روستای فرومد از طریق جاده ترانزیت شاهرود – سبزوار قابلدسترسی است.فرومد با جاده اصلی شاهرود سبزوار ۱۲ کیلومتر و با جاده ابریشم که از شمال روستا گذشته تقریبا ۲۴ کیلومتر فاصله دارد.فرومد در انتهای شرق شاهرود واقع شده است که از شمال به استان خراسان شمالی و از شرق به استان خراسان رضوی و ازجنوب به بخش بیارجمند و از غرب  به قسمتی از بخش جوین ومیامی منتهی میشود

1 دیدگاه دربارهٔ «معرفی روستای فرومد بهمراه تصاویر آن»

  1. روستای فرومد از طریق جاده ترانزیت شاهرود – سبزوار قابلدسترسی است.فرومد با جاده اصلی شاهرود سبزوار ۱۲ کیلومتر و با جاده ابریشم که از شمال روستا گذشته تقریبا ۲۴ کیلومتر فاصله دارد.فرومد در انتهای شرق شاهرود واقع شده است که از شمال به استان خراسان شمالی و از شرق به استان خراسان رضوی و ازجنوب به بخش بیارجمند و از غرب به قسمتی از بخش جوین ومیامی منتهی میشود
    با سلام وتشکر از شما
    لطفا متن فوق را اصلاح کنید اشتباه نوشته اید
    روستای فرومد از طریق جاده ترانزیت میامی – سبزوار قابلدسترسی است.فرومد با جاده اصلی میامی سبزوار ۱۲ کیلومتر و با جاده ابریشم که از شمال روستا گذشته تقریبا ۲۴ کیلومتر فاصله دارد.فرومد در انتهای شرق میامی واقع شده است که از شمال به استان خراسان شمالی و از شرق به استان خراسان رضوی و ازجنوب به بخش بیارجمند و از غرب به قسمتی از بخش جوین ومیامی منتهی میشود

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید