جاذبه مذهبی حرم سید تاج الدین غریب

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

از جاهای دیدنی شیراز، امامزاده های این شهر هستند.یکی از این امامزاده ها، امامزاده سید تاج الدین غریب است.امامزاده سیدتاج الدین غریب (علیه السلام) دو لقب داشته است؛ يکى «تاج‌الدين» و ديگرى «غريب» که به تاج الدین غریب معروف بوده و شیرازیها به آن سید حاج غریب هم می گویند.این امامزاده نزد شیرازی‌ها به سید حاج غریب معروف است.

جاذبه مذهبی حرم سید تاج الدین غریب

شجره ایشان منتسب به جعفر بن فضل بن علی بن ابیطالب (ع) است و در مجاورت این ضریح، مقبره‌ای منسوب به محمد بن حسن مثنی بن حسن بن علی بن ابیطالب (ع) قرار دارد.

کاروان احمد ابن موسی(ع) برادر بزرگ امام رضا(ع) که به همراه تعداد زیادی از امامزادگان بنی‌هاشم و خواص شیعیان بالغ‌بر 15 هزار نفر به‌قصد زیارت امام رضا (ع) وارد ایران شده است بعد از شهادت آن امام و دستور مأمون برای کشتن امامزادگان و شیعیان، در منطقه خانه زنیان در نزدیکی شیراز با سپاه «قتلغ خان» حاکم فارس روبه‌رو شدند.

 پس از چهار بار درگیری بین دو سپاه، نیروهای قتلغ خان شکست خوردند و اعضای کاروان پس از ورود به شیراز به دلیل ناآشنایی با این شهر و کمین نیروهای دشمن در کوچه‌ها، هرکدام در گوشه‌ای از این شهر به شهادت رسیدند و بیشتر آن‌ها، همان‌جا دفن شدند.

ازجمله این امامزادگان، حضرت سید تاج‌الدین جعفر ابن فضل ابن حسن ابن عبیدالله ابن عباس ابن علی ابن ابی‌طالب (ع) است که مرقد ایشان در محل دروازه کازرون قرار دارد.

در این حرم، شریف مرقد امامزاده واجب‌التعظیم «سید محمد» نوه امام حسن مجتبی (ع) نیز قرار دارد و روزانه به‌غیراز سه‌شنبه‌ها که روز زیارتی ایشان با حدود سه هزار نفر زائر به‌حساب می‌آید، پذیرای حدود هزار زوار است.

جاذبه مذهبی حرم سید تاج الدین غریب

بقعه این امامزاده پیش از دوران قاجاریه احداث‌شده و دارای گنبدی نیلوفری و در کوچه‌ای منتهی به بازار میوه‌فروش‌ها، واقع دروازه کازرون قرارگرفته است.

سردر ورودی با کاشی هفت‌رنگ پوشیده شده و بر روی برخی از آن‌ها تصاویر گل‌وبوته نقش بسته است و بر برخی دیگر آیاتی از قرآن و احادیث به خط ثلث و تصاویری از واقعه کربلا دیده می‌شود.

درب ورودی چوبی بقعه به زیبایی منبت‌کاری شده و احادیثی به این سبک بر روی آن دیده می‌شود.

ضریحی از جنس نقره و به شکل مکعب و گنبدی بر فراز آن و آیینه‌کاری بالای سقف، به زیبایی این بقعه افزوده است.

در ضلع جنوبی حرم، شاه نشین بزرگی قرار دارد كه به صورت طاق و توپزه است. سمت چپ حرم، حسینیه امام زاده، ساخته شده از آجر و سنگ قرار دارد. این حسینیه دارای چهار ستون سنگی و ده طاق نمای كوچك است. در شرق حسینیه نیز طاق نما و ایوان هایی قرار دارد.

دیدگاه خود را بنویسید