همدان شهری قدیمی و تاریخی می باشد که بخصوص در تابستان مسافران زیادی از این شهر دیدن می کنند . همدان علاوه بر جاذبه های گردشگری بزرگی چون غار علیصدر ,آرامگاه بابا طاهر ,آرامگاه بوعلی سینا ,حمامهای تاریخی ,گنجنامه و… جاذبه های طبیعی و گردشگری زیاد دیگری هم دارد که در این مطلب سعی داریم شما را با این جاذبه ها آشنا سازیم . امیدواریم اگر در تابستان به این شهر زیبا سفر می کنید بتوانید از مطالب سایت استفاده کنید . با آرزوی سفری خوش برای شما در سفر به همدان در تابستان .
1-منطقه حفاظت شده شراء
منطقه حفاظت شده شراء با سیمای کوهستانی و تپه ماهوری و با وسعتی افزون بر 10700 هکتار در فاصله حدود 45 کیلومتری شرق همدان واقع شده و به لحاظ طبیعت بکر، پوشش گیاهی مناسب و سیمای طبیعی آن از زیستگاههای اصلی قوچ و میش ارمنی استان همدان محسوب میشود.
بخش کوهستانی منطقه از دو قله اصلی و مجزا از یکدیگر به نام های قافلانته وقزل تشکیل شده و تعداد 172 گونه گیاهی متعلق به 37 خانواده در تیپ های اراضی دشت های آبرفتی دامنه ای، فلاتها، آبرفتها و واریزههای بادبزنی شکل و آبرفتهای بادبزنی شناسایی شده است.
2-برج قربان
اين بناي تاريخي در محله زنديها و در نزديكي دبيرستان ابن سينا قرارگرفته و از قرار معلوم مدفن شيخ الاسلام حسن بن عطار حافظ ابوالعلاء وجمعي از امراء سلجوقي است كه در قرن هفتم وهشتم هجري به طرز ساده وبي پيرايه اي ساخته شده است. بنا از يك برج دوازده ضلعي آجري با گنبدي هرمي شكل دوازده ترك آجري تشكيل شده است.
3-موزه بوعلی سینا
حسین عبدالله بن حسن بن علی بن سینا معروف به ابن سینا یا بوعلی سینا، بزرگترین دانشمند ایران و سرآمد حکماء و اطباء در ادوار اسلامی و مشهور در سراسر دنیاست که سهمی عظیم در ترقی و تکامل علم در جهان داشته است. وی در سال ۳۷۰ هجری قمری درخرمیشن از توابع بخارا متولد شد ابوعلی سینا در سال ۴۲۸ هجری قمری ، زمانی که تنها ۵۸ سال داشت دار فانی را وداع گفت.
4-دره مراد بیگ
دره مرادبیگ یا دره مرادبیک بزرگترین درهٔ کوهستان الوند است و در جنوب شهر همدان قرار دارد. این دره برخلاف سایر درههای الوند مانند دره ماوشانرود (نام دیگر دره امامزاده کوه) و دره گنجنامه که در مسیر راههای باستانی قرار داشتند، در منطقهٔ بستهای قرار دارد و آمدوشد در آن بسیار اندک بودهاست. تنها راه ارتباطی راه مالروی انتهای دره است که از طریق درهٔ چشمه فرشه در فصول خشک سال با روستای پشت کوه (یال غربی الوند) امکان مراوده دارد. آثار یک روستای قدیمی در غرب این دره، در یکی دو کیلومتری روستای دره مرادبیگ به چشم میخورد.
5-تخت نادر
تخت نادر یکی از دشتهای کوهستان الوند است که در ادامهٔ مسیر صعود به قله الوند قرار دارد و محوطهای به مساحت تقریبی 1 و نیم هکتار، با شیب کم و پوشش گیاهی چمنزار کوهستانی را در بر میگیرد. تخت نادر 2900 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.در کوهستان الوند علاوه بر قلل مرتفع و شیبدار، دشتهای کوچکی وجود دارد، که سطح آنها از چمنزار پوشیده شده و چشمههای بسیار در آنها جریان دارد.
6-موزه هگمتانه
موزه هگمتانه با یک طبقه ساختمان و با زیر بنای ۶۰۰ مترمربع در مرکز محوطه باستانی هگمتانه قرار دارد ، ساختمان موزه هگمتانه بین سالهای ۲۵-۱۳۲۰ شمسی با عنوان مدرسه ۶ کلاسه پرورش ایجاد و در دهه ۱۳۵۰ به منظور اجرای برنامه های پژوهشی و باستان شناسی به تملک مرکز باستان شناسی سابق درآمد و همزمان با شروع فعالیتهای عمرانی و پژوهشی محوطه و انتقال آثار تاریخی مکشوفه از محوطه باستانی به داخل آن تبدیل به مخزنی جهت نگهداری آثار گردید ، در روند پروسه تبدیل مدرسه به موزه در سال ۱۳۷۲ به مناسبت برگزاری سمینار مدیران میراث فرهنگی ضمن حذف تیغه های داخلی کلاسها و تعمیرات جزئی ساختمان مدرسه تبدیل به موزه موقت گردید و به مرور ایام تعمیرات و الحاقاتی در آن انجام گرفت و هم اکنون موزه هگمتانه با یک سالن اصلی و سرسرا و دو راهرو و با عرضه و نمایش گذراندن دویست شی فرهنگی ، تاریخی مربوط به ادوار بیش از تاریخ ، دوران تاریخی و دوران اسلامی آماده بازدید گردشگران می باشد .
7-گنبد علویان
گنبد علويان در استان همدان از لحاظ هنر گچبري و آجركاري از آثار ارزشمند و كمنظير سدههاي مياني دورهي اسلاميقرنهاي ششم و هفتم بهشمار ميرود. اين بنا بهصورت چهارضلعي در ابعاد 1228 در 12225 متر و ارتفاع 1115 متر ساخته شده است و چهار جرز ستونمانند به ارتفاع 995 متر و قطر حدود دو متر شبيه برج در چهار گوشه، آنرا در ميان گرفتهاند.
8-کتیبههای گنجنامه
کتیبههای گنجنامه در فاصله 5 کیلومتری غرب شهر همدان در انتهای دره سرسبز عباسآباد قرار دارند. این اثر تاریخی بینظیر در ابتدای مسیر جادهای که همدان را به تویسرکان و غرب کشور مرتبط میسازد، واقع شده است و از آنجا که این مسیر در زمان هخامنشیان یکی از شعبات اصلی راه باستانی شاهی بوده که از دامنه الوند، هگمتانه (پایتخت تابستانی هخامنشیان) را به بابِل در مرکز بینالنهرین مرتبط میساخت، از راههای پر رفت و آمد و امن دوران باستان به شمار میرفت. به علاوه این راه به جهت این که به بابِل ختم میشد، راه مقدسی محسوب میگشت به همین دلیل مکان مناسبی بود تا شاهان هخامنشی، با ایجاد سنگ نوشته، باورها و اندیشههای پاکشان و همچنین بزرگی و عظمت نیاکان خود را به رهگذران گوشزد نمایند.
9-غار آکواریوم گنجنامه
مساحتی بالغ بر 1000 متر مربع و ارتفاع متغیر 2.5 تا 15 متر. ظرفیت 85000 لیتر در سالن اصلی و دارای 21 آکواریوم آب شور و شیرین با ابعاد متغیر 1*1 تا 2*2 متر میباشد. دارای آکواریوم نگهداری سفره ماهی و ستاره دریایی همچنین آکواریومهای پلنت به ابعاد 3*2 که در نوع خود بی نظیر است همچنین محوطه نگهداری مجموعه ای از بهترین نمونه های نادر زیست محیطی و خزندگان سراسر جهان در طبقه دوم غار.
10-دشت میشان
میدان میشان یا دشت میشان یکی از دشتهای کوهستان الوند است. این میدان در مسیر اصلی صعود به قلهٔ الوند قرار دارد و وسعت آن حدود یک هکتار و ارتفاع آن از سطح دریا ۲۶۰۰ متر است. در قدیم عشایری که دورهٔ ییلاق خود را در دامنهٔ شمالی الوند میگذراندند، در میدان میشان که دارای آبهای روان، چمن زار و مناظر زیبای طبیعی است، چادر میزدند.
جاهای دیدنی همدان فقط مختص یک فصل خاص نیست و شما میتوانید همیشه با سفر به این زیبایی ها از آنها لذت ببرید.