کشورهای خلیجی و همسایه، روابط تجاری و بحثهای نقل و انتقال دلاری زیادی دارند. بهترین راهحل این است که بحث نقل و انتقال را به گردن خود آنها بیاندازید. چطور؟
مثلا وقتی مشتری از کویت، امارات، عمان، قطر و بحرین یا ارمنستان، گرجستان، آذربایجان، ترکمنستان، عراق و حتی ترکیه با شما تماس میگیرد، به او بگویید که خود او به صرافیهای منطقه خود مراجعه کند و بپرسد که آیا با ایران کار میکنند یا نه؟
میتوانند برای او به ایران حواله بزنند یا نه؟ مثلا میگوید من ۱۰ میلیون تومان میخواهم به ایران حواله بزنم. خودش میخرد و تنها چیزی که باید از شما بگیرد یک شماره حساب است که از طریق آن پول به حسابتان میآید.
لزومی ندارد که شما روی صرافی نظارت کنید که این صراف چند دلار یا چند تومان از من میخرد، چون وقتی مشتری پول به تومان به شما میدهد اصلا بحث دلاری آن مطرح نیست.
شما فقط باید شماره حساب بدهید و او به معادل ریال، برای شما پول واریز کند. این درباره مشتریهایی که به صورت ریالی از شما خرید میکنند.
در اینجا میگویم که شما باید با کشورهای همسایهای که با واسطه و به صورت ریالی از شما خرید میکنند، به این سبک کار کنید. لزومی ندارد که با ده صرافی صحبت کنید که چه کسی مثلا با عمان کار میکند، شماره حساب بدهید، دلار را چند میخرید، چند میفروشید، برای من چقدر میشود و غیره. اصلا لزومی ندارد وارد این مراحل شوید.
به مشتریهایی که میخواهند تومانی و ریالی از شما خرید کنند فقط میگویید که شماره حساب من در ایران این است، به یک صرافی در منطقه خود مراجعه کنید و به آن صرافی که با ایران کار میکند بگویید تا این مبلغ را به تومان به حساب من بزند.
آنها چکار میکنند؟ مثلا میگوید من هر یک میلیون تومان را به این مقدار دینار میفروشم و آن شخص آن مقدار دینار را به او میدهد و بعد این پول به ریال تبدیل میشود. آن صراف هم نماینده یا کسی را در ایران دارد، با او تماس میگیرد و میگوید برای من این مقدار تومان را به این شماره حساب واریز کنید.
شما دیگر وارد بحث اینکه این صراف بخواهد پول را بخورد یا نه نمیشوید. تا حد امکان دردسرهای نقل و انتقال پولی و مسئولیتهای کار را به گردن مشتری میاندازید تا اگر صراف مشتری، پول او را خورد، یقه من را نگیرد که چرا پول مرا خورد.
میتوانید بگویید صراف من که نبوده، صراف شما است! من تنها یک شماره حساب به شما دادم تا به حساب من در ایران پول بزنید.
معرفی روش های انتقال ارز به ایران
شاید زمانی که صحبت از انتقال ارز میشود، اولین راهی که به ذهن بیشتر ما میرسد استفاده از سیستم بانکی سنتی است، که البته بهتر است آخرین روش باشد.
چرا که استفاده از این روش با توجه به روشهای جدیدی که برای انتقال پول ایجاد شده است نه تنها هزینه زیادی دارد بلکه مدت زمان زیادی نیز نیاز است تا مقدار ارز مورد نظرتان انتقال داده شود.
از طرف دیگر با توجه به تحریمهایی که اکنون علیه ایران وجود دارد، ارتباط بسیاری از بانکهای ایرانی با بسیاری از بانک های خارجی قطع شده است و در نتیجه امکان استفاده از این روش نیز دیگر وجود ندارد. پس کدام روش برای انتقال پول به کشورهای دیگر بهتر است؟
پی پال (PayPal)
اگر تا کنون نیاز به خرید از یک سایت خارجی پیدا کرده باشید، حتما اسم پرداخت با پی پال به گوشتان خورده است. پی پال یکی از انواع کیف پول های الکترونیکی است که خود از سه نوع حساب پرسونال، بیزینس و پریمیر تشکیل شده است.
در صورتی که نیاز شما تنها خرید از سایتهای خارجی و انتقال ارز است، میتوانید از حساب پرسونال پی پال استفاده کنید. خوشبختانه پی پال قادر به پشتیبانی از ارزهای رایج جهان بوده و شرایط تبدیل ارز را به صورت خودکار نیز برای کاربرانش فراهم کرده است.
با استفاده از این روش شما میتوانید حداقل مبلغ ۱۰ و حداکثر ۱۰ هزار دلار را در سریعترین زمان ممکن انتقال دهید. مدت زمان انجام این تراکنش معمولا بین ۵ الی ۷ روز کاری متغیر است. برای ارسال ارز از این طریق تنها به آدرس ایمیل گیرنده نیاز دارید.
ویزا کارت (Visa Card) یا مستر کارت (MasterCard)
اگر صاحب یکی از انواع کارت های فیزیکی ویزا کارت یا مستر کارت هستید، میتوانید علاوه بر خرید آنلاین از سایتهای خارجی، مانند خرید از آمازون و یا پرداخت هزینه آزمونهای آیلتس ، تافل و … از این کارتها برای انتقال پول نیز استفاده کنید.
داشتن هر یک از کارت های ویزا کارت یا مستر کار به راحتی می توانید به نقل و انتقال پول به خارج از کشور بپردازید و همچنین از خارج کشور پول دریافت کنید.
در نتیجه یک پاسخ سریع و آسان به پرسش چگونه از خارج کشور پول دریافت کنیم؟ استفاده از ویزا کارت و مستر کارت می باشد.
وب مانی (WebMoney)
وب مانی شباهت زیادی به پی پال دارد با این تفاوت که ایران را تحریم نکرده و امکان افتتاح حساب از ایران را برای کاربران ایرانی فراهم نموده است.
شما از این کیف پول الکترونیکی میتوانید هم برای انتقال پول و هم پرداخت ارزی استفاده کنید.در حقیقت استفاده از وب مانی یکی از راحتترین روش های انتقال ارز به ایران است.
اسکریل: نوع دیگری از کیف پول های الکترونیکی اسکریل می باشد و از آن به عنوان ارزان ترین روش نقل و انتقالات ارزی یاد می کنند؛ زیرا کمترین کارمزد را برای نقل و انتقالات ارزی دریافت می کند. اسکریل نیز همچون پی پال با هیچ یک از بانک های ایران کار نمی کند.
وسترن یونیون: وسترن یونیون از سریع ترین روش های نقل و انتقالات با مبالغ بالا می باشد؛ اما این سیستم در ایران نمایندگی ندارد و برای استفاده از آن لازم است از شرکت های واسط استفاده کنید.
حواله سوئیفت: یکی از روش های ارزان و در عین حال با امنیت استفاده از حواله سوئیفت می باشد. حواله سوئیفت امن ترین روش نقل و انتقال ارز است که در مدت ۳ الی ۵ روز کاری انجام می شود. این روش نیز به عنوان امن ترین روش برای دریافت پول از خارج کشور توصیه می شود. حواله سوئیفت یک روش امن و مفید است تا از آن برای پاسخ به پرسش چگونه از خارج کشور پول دریافت کنیم؟ استفاده کنید.
در نتیجه روش هایی که در زمینه ی نقل و انتقالات ارزی معرفی شد، می تواند در پاسخ به پرسش چگونه از خارج کشور پول دریافت کنیم؟ برای شما راه گشا باشند.