در محوطه کاخ موزه رامسر به غیر از کاخ مرمر، چند بنای دیگر نیز وجود دارند که امروزه به موزه تبدیل شدهاند. در ادامه شما را با این موزه ها و آثار به نمایش درآمده در آنها آشنا خواهیم کرد.
موزه حمام قدیم یا موزه رضاشاه
موزه حمام قدیم پس از عملیات مرمت و بازسازی در بهار و تابستان سال ۱۳۹۶ در حمام ضلع جنوبی محوطه کاخ موزه رامسر افتتاح شد. این حمام دارای دو حوضچه است که یکی از آنها را با آب گرم طبیعی معدنی و دیگری را با آب گرم شده با کوره پر میکردند. یک سرویس بهداشتی نیز در این حمام و خارج از قسمت حوضچهها قرار دارد. تجهیز بنای حمام کاخ موزه رامسر توسط شرکت تریبون بلکو آلمان انجام گرفته است. جالب است بدانید طبق سندی مربوط به سال ۱۳۱۷ شمسی، این شرکت موظف بوده است که تمام کسریهای حمام را به سرعت تامین کند.
کاشیهای به کار رفته در بنای حمام کاخ موزه رامسر بسیار زیبا هستند و از زمان ساخت تا به امروز هیچ تغییری نکردهاند. گرمایش این حمام از آتش خانه با سوخت هیزم و آب آن نیز از چشمهای در جنوب غربی محوطه تامین میشد. پس از اینکه محمدرضا شاه پهلوی، کاخ مرمر را تحویل گرفت، تغییراتی در این حمام صورت داد؛ طبق دستور وی سیستم گرمایش و سرمایش موتورخانه جایگزین سیستم استفاده از آبگرم کورهای زیر حوضچه شد. در سیستم جدید، برای گرم کردن آب از چیلر استفاده میشد. این حمام با وجود بازسازی در دوره پهلوی دوم مورد استفاده قرار نگرفت و بهجای آن، حمام جدیدی در سال ۱۳۲۰ در داخل خود کاخ ساخته شد.
خزینه آبگرم، خزینه آب سرد، سربینه و رخت کن، حوض سربینه و… از جمله بخشهای حمام قدیم هستند. امروزه در موزه حمام قدیم میتوانید به مشاهده مجسمههای مومی بشینید و با گذشته این بنا آشنا شوید.
موزه بینالمللی عاج ایران
موزه بینالمللی عاج ایران با زیربنای ۵۷۸ مترمربع در دو طبقه یکی از موزههای مجموعه کاخ رامسر است که ۳۰۰ اثر ارزشمند از عاج فیل با ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان در آن به نمایش گذاشته شدهاند. بنای این موزه به تاج الملوک، همسر پهلوی اول، تعلق داشته است؛ موزهای که نخستین و تخصصیترین موزه عاج جهان در خاورمیانه و ایران به شمار میآید و یکی از معدود موزههایی است که آثار بسیاری از تمامی زیستگاههای فیلها در آن گردآوری شده است. در موزه بینالمللی عاج ایران میتوانید آثاری از هنرمندان شرق و جنوب شرقی قاره آسیا و قاره آفریقا را تماشا کنید.
موزه مردم شناسی رامسر
موزه مردمشناسی رامسر در ساختمانی کوچک در نزدیکی موزه بینالمللی عاج ایران قرار دارد. بیش از ۷۰۰ قطعه شامل انواع ابزار، ادوات، اشیا و اموال فرهنگی و وسایل مردمشناسی در این موزه در معرض نمایش هستند که در گذشته توسط اهالی استانهای شمالی کشور استفاده میشدند.
موزه مردمشناسی رامسر توسط فردی به نام عیسی خاتمی بنا شده است؛ وی در طول ۳۰ سال، تمام آثار موجود در این موزه را جمعآوری کرده است و در سال ۱۳۹۴ بهعنوان موزه دار برتر خصوصی انتخاب شد.
بهترین زمان سفر به رامسر
رامسر مانند دیگر شهرهای شمالی کشور، میزبان تابستانهایی گرم و مرطوب با هوای شرجی آزاردهنده و زمستانهایی نسبتا سرد است؛ بنابراین بهترین زمان سفر به رامسر از نظر آب و هوایی، فصل بهار (بهویژه اواسط اردیبهشت) و اوایل پاییز با هوایی بارانی، مهآلود و ابری است. میانگین دمای هوای هوا در گرمترین ماه یعنی مرداد ۲۴٫۹ سانتیگراد در سردترین ماه سال یعنی بهمن، ۶٫۷ درجه سانتیگراد است.
فصل بهار رامسر با وجود درختان پر از شکوفههای زرد و سفید و قرمز و عطر شکوفههای بهارنارنج، گلهای درشت سفید و قرمز خرزهره و سبزی درختان نخل و شمشاد یکی از بهترین زمانهایی است که میتوانید برای بازدید از کاخ مرمر انتخاب کنید. پاییز نیز با فضایی رنگارنگ و جادویی در محوطه کاخ مرمر بهخوبی از شما در این شهر میزبانی میکند. برخی گردشگران نیز ترجیح میدهند در فصل زمستان، فصل خلوت گردشگری رامسر به بازدید از این جاذبه بروند.