آبشار دره عشق در منطقه مشایخ در مجاورت روستای دره عشق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شهرکرد واقع شده است. این آبشار با سرعت زیاد از دل کوه بیرون میجهد و بیش از ۱۰۰ متر ارتفاع دارد. این آبشار در دل جنگلهای منطقه ی حفاظت شده ی هلن و در منطقه مشایخ قرار داشته و منظره ای زیبا و دیدنی را برای علاقه مندان به طبیعت رقم زده است . در کنار این آبشار رود کارون به آرامی جاری است و در ترکیب با انارستانها و شالیزارهای روستاهای دره عشق و دورک شاهپوری، فضای شگفت انگیزی را بوجودآورده است. در اکثر فصول سال به ویژه بهار بازدید از این آبشار مناسب است. جاده شهرکرد به ایذه یکی از زیباترین، پرپیچ ترین و خطرناکترین جاده های ایران است از اینجا به بعد درختان بلوط در دامنه های زاگرس مرکزی به زیبایی خودنمایی می کند از گردنه باجگیران به پائین سرازیر می شویم و بعد از حدود هشت کیلومتر وارد یک جاده فرعی در سمت چپ جاده می شویم.
این همان راهی است که ما را به دامنه های کوه هزار دره و یکی از انشعابات کارون می رساند به رودخانه نزدیک می شویم و پس از عبور از یک پل به روستای جوزستان رسیده از این محل گذر کرده و به روستای پوراز می رسیم.
روستایی زیبا و آرام چشمه ای در این روستا وجود دارد که محل با صفایی است. حدود هشت کیلومتر از پوراز دور می شویم و به روستای دورک می رسیم محصول انار این روستا شهرت دارد و به هر جا می نگری درخت انار می بینی به همین علت این روستا به نام دورک اناری مشهور شده است نکته جالب اینکه در روستای پوراز که فقط هشت کیلومتر با اینجا فاصله داشت درخت انار کمیاب بود و این به آن علت بود که تنوع اقلیمی و اختلاف ارتفاع بین این مناطق هر چه پیش می رفتیم بیشتر می شد و هوا هم گرمتر می شد از دورک اناری هم خداحافظی می کنیم و به سمت شرق ادامه مسیر می دهیم تا بعد از حدود ۹ کیلومتر به روستای دره عشق می رسیم.
قبل از روستا در سمت راست جاده آبشار زیبایی قرار داشت و آبشار در سمت دیگر رودخانه قرار دارد و دسترسی به آن بسیار دشوار بوده این آبشار یکی از بلندترین آبشارهای منطقه است.
دره عشق که از جاذبه های گردشگری ناغان است، منطبق بر گسه اصلی زاگرس میباشد و در واقع این دره محل برخورد دو صفحه بزرگ تکتونیکی در گذشته زمین شناسی است. کوههای سبزکوه و لجی به صورت دیوارهای سترگ در بخش شمال شرقی دره و کوه بزمنی، کرمان و کرکنجی نیز به صورت دامنههای تند به همراه صخرهها و پرتگاه های فراوان در جنوب غرب جلوه گری میکنند.
چرا به این دره دره عشق می گویند؟
البته هنوز دقیقا مشخص نیست که این اسم چرا و چطور روی این دره گذاشته شده است اما از آن جا که این دره، طبیعت عجیب و دل فریبی دارد بعضی ها می گویند که هر کسی بلافاصله بعد از دیدن دره عشق چهارمحال بختیاری عاشق آن می شود و به همین دلیل این اسم را روی آن گذاشته اند. بعضی از محلی های این منطقه هم می گویند که در زمان های گذشته ۲ نفر دلباخته ی هم می شوند که یکی از آن ها در یک سمت دره و نفر دیگر در سمت دیگر دره بوده است، در آن دوران پلی وجود نداشته است که این دو نفر را به هم برساند و به همین دلیل هم این ۲ شخص خودشان را داخل آب دره می اندازند تا به هم برسند اما هر دو می میرند.
یکی از زیباترین جلوه های طبیعت در این دره وجود شالیزارها و باغ های انار در آن است که چشم انداز شگفت انگیز آن را دوچندان کرده است و همان طور که در بالا هم گفته شد این ها تنها دیدنی های دره نیستند، یکی از مهم ترین المان های این در رودخانه ی کارون است که از بین دره می گذرد. رودخانه کارون به عنوان مهم ترین رود این استان و پر آب ترین رودخانه ایران و البته طولانی ترین رود کشور یکی از اصلی ترین جابه های دیدنی دره عشق است.
پل سیمی کوچ رو
در میانه های دره عشق و در روستای دو پلان پلی سیمی قدیمی و منحصر بفردی وجود دارد كه زمانی تنها راه گذر از این سمت دره به سمت دیگر آن بوده است. این پل سیمی از ۸ رشته سیم ضخیم ساخته شده که به وسیله میخچه های محکم فلزی به دو طرف دره متصل گشته اند. برای پوشاندن کف و دیواره کوتاه پل از تخته های چوبی استفاده شده تا مسیر مناسب و مطمئنی برای عبور انسان و حیوان از روی دره به وجود آید. در زیر پل رودخانه با جوش و خروش عبور می کند و راهش را در میان دره عشق می پیماید.
تناسبات و محاسبات این پل آنقدر دقیق بوده که به هنگام عبور انسان یا حیوان نه تنها نمی چرخیده و سر و ته نمی شده بلکه کمترین حرکت تناوبی را داشته است. هم اكنون پلی مدرن بر روی این دره ساخنه شده است كه رودخانه و دره را در زیر خود جای داده و تنها راه ارتباطی این منطقه است.
بهترین فصل سفر
در همه فصلها میشود به درهی عشق رفت. اما باید بدانید این منطقه امکانات چندانی برای گردشگران ندارد. بنابراین پیشنهاد ما برای سفر فصل بهار است که چشمهها و آبشارها از همیشه خروشانترند و از سرمای تیز زمستان هم خبری نیست.