آثار تاريخی و جاذبه های طبيعی شهرستان حمیل

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

بخش حمیل یکی از بخش‌های تابعه شهرستان اسلام‌آباد غرب در استان کرمانشاه در غرب ایران است. این شهر میزبان جاذبه‌های طبیعی و تاریخی ارزشمند است که بخشی از جاذبه های گردشگری کرمانشاه را شامل می شود. زبان مردم حمیل کردی کلهری است. اما در گذشته به زبان لکی یا گوران تکلم می‌کرده اند. از روستاهای اطراف میتوان پلنگرد توه سرخک اولیا و سفلی سراب میله سر چهار جنگه نام برد و در نزدیکی شهر امام زاده حسن قرار دارد.

روستای سراب هرسم

روستای سراب هرسم یکی از روستاهای هدف گردشگری دهستان هرسم، بخش حمیل شهرستان اسلام آبادغرب و در 95 کیلومتری مرکز استان کرمانشاه است که دارای چشمه سارهای زیبا و خودجوش و یک تالاب منحصر بفرد پوشیده از گلهای نیلوفر است که آن را سراب هرسم می نامند.

اطراف سراب را درختان ارجن، بلوط و کیکم پوشیده است و طبیعت بکر روستا و کوه های مصفا و تپه ماهورهای به هم پیوسته القا کننده آرامشی خاص هستند.کوه های سراب پنجه بانه از جاذبه های ورزشی این ناحیه است که در فصل زمستان قلل برف گیر آن منظره ای جذاب ایجاد می کند.

سراب هرسم یکی از سرابهای زیبای شهرستان اسلام آبادغرب است که چشمه های آن با آب فراوان در پایین ترین نقطه کوه جاری است. وجود یک بند زیبا و تماشایی، وجود آبزیان زیاد، گلهای نیلوفر در داخل آب و با توجه به قرار گرفتن در مسیر زیارتی زوار امامزاده محمد(شاهزاده محمد) برای مسافران جهت اطراق مکان مناسبی است.

آثار تاريخی و جاذبه های طبيعی شهرستان حمیل

روستای سراب هرسم از نوع روستاهای کوه پایه ای با بافت متمرکز است و اهالی روستا با انسجام خاصی در کنار یکدیگر زندگی می کنند. از نقاط دیدنی روستای هرسم مرقد مطهر امام زاده حسن(ع) است. ایشان از نودگان امام حسن مجتبی (ع) می باشد که در طول سال پذیرای محبان و دوستداران خاندان نبوت و امامت می باشد.

از بازیهای محلی مردم این روستا می توان به جوزان، حریم و حری، زران، قولان، کلاه روانکی، گت گت، پلان، خط خطان و … اشاره کرد.

میان تنگ منصوری منطقه‌ای زیبا و بکر

روستای میان تنگ منصوری که در تلفظ محلی “”ناوتنگ منصوری” بیان می‌شود یکی از روستاهای بخش حمیل در شهرستان اسلام‌آباد غرب است. این روستا بدلیل وجود چشمه‌های فراوان و مناظر طبیعی دیدنی همواره مورد استقبال گردشگران بوده است.

هرچند که خشکسالی در سال‌های اخیر باعث از بین رفتن بسیاری از چشمه‌های این منطقه شده اما هنوز چشمه‌های آب جوشان فراوانی در این منطقه وجود دارد که مناظری بکر و زیبا را پدید می‌آورند.

این محل در فصل بهار  و تابستان یکی از تفرجگاه های طبیعی و پربازدید برای عموم مردم خصوصا مردم استان کرمانشاه و ایلام است.

آتشکده شیان

آتشکده شیان یکی از مناطق دیدنی و جاذبه‌های گردشگری در ۳ کیلومتری روستای «قلعه شیان»، بخش حمیل شهرستان اسلام‌آباد غرب است که پس از ساخت سد در منطقه‌ی شیان، آثاری متعلق به هزاره‌ی دوم پیش از میلاد تا دوران اسلامی کشف شد. در این مکشوفات می‌توان بنایی کهن و متعلق به دوران حکومت اشکانیان و ساسانیان را مشاهده کرد که به «آتشکده‌ی شیان» شناخته می‌شود.

جالب است بدانید که این سازه‌ی تاریخی، نخستین آتشکده‌ای است که در استان کرمانشاه کشف شده و لقب بزرگ‌ترین آتشکده‌های ساسانی را به خود اختصاص داده است. گچبری‌های نفیس از دوران ساسانیان و تعدادی آتشدان از تزئینات و آثار موجود در آتشکده است.

آثار تاريخی و جاذبه های طبيعی شهرستان حمیل

روستای پلنگرد

روستای پلنگرد یکی از روستاهای تاریخی استان کرمانشاه است که در بخش حمیل از توابع شهرستان اسلام‌آبادغرب قرار دارد.اين روستا يكی از قديمی ترين روستاهای كرمانشاه می باشد و گواه اين ادعا وجود آتكشده ی دوران ساسانی و قبرستانی كه در نزديكی روستا قرار دارد ، می باشد .

مردمان این روستا نسبت به هم دارای نوعی احساس دلبستگی، عواطف و علائق مشترک هستند و بیشتر فعالیت‌هایی که برای تأمین نیازمندی‌های زندگی خود انجام می‌دهند، از طریق استفاده و بهره‌گیری از زمین و در درون محیط مسکونی‌شان صورت می‌گیرد . این واحد اجتماعی که اکثریت افراد آن به کار کشاورزی ، دامداری ، دامپروری و پرورش مرغ بصورت سنتی ، اشتغال دارند در روستايی خوش آب و هوا به نام پلنگرد زندگی می كنند .

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید