دریاچه اوباری لیبی ، دریاچه ای درخشان میان دل کویر

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

کویر گردی یکی از انواع گردشگری است که در نزد عده ای از گردشگران بسیار محبوب است اما دیدن مکانی دریاچه ی احاطه شده با درختان و گیاهان در دل کویر یکی از نادر ترین اتفاقات در کویر گردی است که میتوان هر توریستی با هر نوع علاقه ای را به خود جلب کند. دریاچه‌ ی اوباری لیبی یکی از مکان هایی در جهان است که نمایش دهنده ی پارادوکس طبیعت است.

دریاچه اوباری لیبی ، دریاچه ای درخشان میان دل کویر

دلیل به وجود آمدن دریاچه اوباری

اینکه این تعداد دریاچه در این بیابان چه می کنند ماجرایی است که به دریاچه ی بزرگ هزاران سال قبل برمی گردد. آن زمان که اینجا حاصلخیز بود و بارندگی زیادی داشت دریاچه به بیشترین میزان وسعت خود رسید و ۱۲۰ هزار کیلومتر مربع، بزرگی داشت. اما آب و هوای مرطوب تا همیشه دوام نداشت و کم کم تغییرات جوی اتفاق افتاد به طوری که در فاصله ی ۳ هزار تا ۵ هزار یسال پیش قسمتی از ساهارا کم کم خشک و تبخیر شد. از آن دریاچه ی بزرگ دیگر چیزی باقی نماند به جز پند دریاچه ی کوچک که در میان شنزارهای بیابان پراکنده شده اند و البته چشم اندازهای دلفریبی را به وجود آورده اند.

دریاچه اوباری لیبی ، دریاچه ای درخشان میان دل کویر

اوباری یک منطقهٔ مسکونی در لیبی است که در فزان واقع شده‌است. از جاذبه‌های این منطقه دریاچه‌ های سطحی از آب زیرزمینی است که به دلیل کم شدن سطح آب، آب آن ۵ برابر از آب دریا شورتر شده‌ اند اما به دلیل میزبانی مگس‌های آب شور مکان مناسبی برای توقف پرنده‌های مهاجر می‌شود. این دریاچه ها در دل کویر و در وسط بیابان های سوزان قرار دارند و اگر شما در وسط کویر آنها را ببینید، بدون شک تصور می کنید که سراب دیده اید اما با همه این تفاسیر این دریاچه های نمکی واقعیت دارند و در مقابل دیدگان شما قرار گرفته اند. اگرچه دیدن آب در یک روز سوزان بسیار باور نکردنی است اما به شما توصیه می کنیم از آب آن نچشید زیرا آب آنها تا حد سمی شور می باشد.

دریاچه‌های اوباری بسیار نمکی و شور هستند. این مسئله به خاطر آن است که این دریاچه‌ها به‌طور مداوم تبخیر می‌شوند و هیچ رود دیگری نیست که به آن بریزد و آنها را پُر کند (لیبی هیچ رود پایدار و قدیمی‌ای ندارد که عمری چندین ساله داشته باشد).

این مسئله باعث شده که مواد معدنی حل‌نشده در آب این دریاچه‌ها متراکم شود. برخی از این دریاچه‌ها تقریباً پنج‌برابر شورتر از آب دریا هستند. برخی از آنها به خاطر وجود جلبک‌های مقاوم به نمک، تقریباً به رنگ قرمزِ خونی‌ درآمده‌اند.

این دریاچه ها تصاویر و عکس های جذابی دارند؛ مطمئنا دیدن دریاچه ای با رنگ های متنوع در میان شن زارهای نارنجی جذاب و تماشایی است.

دریاچه اوباری لیبی ، دریاچه ای درخشان میان دل کویر

دریاچه های اوبار

دریاچه گبرون (Gaberoun): نام این دریاچه از ترکیب دو کلمه گبر و رون به وجود آمده است. گبر به معنای قبر می باشد و رون هم کلمه آرون بوده که به رون تغیر یافته، آرون هم نام یک فرد است. آب این دریاچه بسیار گرمتر از دیگر دیاچه های همجوارش است. در ساحل شمال شرقی آن فروشگاهی برای خرید سوغات وجود دارد که بیشتر جواهرات و وسایل زینتی دست ساز را می فروشد. همچنین محلی هم برای اجازه کردن وسایل اسکی روی ماسه وجود دارد. این دریاچه بزرگترین دریاچه در میان مجموعه اوباری هم هست. در نزدیکی این دریاچه روستای کوچکی با دو مسجد و یک مدرسه وجود دارد و در بازدیدتان می توانید روستاگردی را هم در میان بیابان تجربه کنید.

دریاچه ماندرا (Mandara Lake): یکی از دریاچه های اوباری ست که ویژگی خاصی ندارد.

دریاچه ام الما (Umm al-Maa): نام آن به معنای مادر آب ها است و اشاره به بزرگی این دریاچه ها دارد. ام الما هم اکنون در معرض خطر خشک شدن قرار دارد.

دریاچه اوباری لیبی ، دریاچه ای درخشان میان دل کویر

دریاچه‌های اوباری عمق زیادی ندارند و ارتفاع آب در آن ها بین ۷ تا ۳۲ متر است اما با همه ی این حرف ها همین آب ها هم در حال خشک شدن اند. استفاده ی زیاد از آب های زیرزمینی و و همینطور افزایش جمعیت باعث شده که آبی که هزاران سال پیش در اثر بارندگی های پشت سر هم در سفره های زیر زمینی ته نشین شده بود کم شود. تقریبا ۳۰ سال پیش بود که مسئولان لیبی پروژه ی بلندپروازانه ای را شروع کردند تا یک رود بزرگ مصنوعی را ایجاد کرد تا آب های زیر زمینی این منطقه را به وسیله ی تعدادی لوله ی زیر زمینی بگیرد و بیابان را از حالت خشکی و بی آبی خارج کند.

دسترسی

منطقه اوباری حدود 120 کیلومتر از شهر سَبها دورتر است و گردشگرانی که علاقه دارند از دریاچه های اوباری دیدن کنند به سبها رفته و از آن جا راه های رسیدن به دریاچه را جستجو می کنند و یا با راهنمایان محلی همراه می شوند. جدیدا در اوباری یک فرودگاه نظامی هم ساخته اند که به نظامیان اجازه استفاده از آن را می دهند و اگر شما هم از نظامیان هستید، می توانید مستقیم با هواپیما به اوباری بروید.

در سبها انواع تورهای سافاری و گردشی هم وجود دارند که توریست ها را به دریاچه اوباری می برند. تورهای گردشگری بنابر امکاناتی که انتخاب می کنید و نظر راهنما هزینه های بسیار مختلفی دارند و متاسفانه نمی توانیم هزینه ثابتی را برای شما عزیزان بیان کنیم.

در نظر داشته باشید که بازدید از این دریاچه ها تنها به وسیله ماشین های شاسی بلند و قوی و جیپ امکان پذیر می باشد و لازم است مسافت زیادی را در میان شن ها رانندگی نمایید.

آدرس: لیبی، استان وادی الحیاه، ناحیه سبها، دریاچه اوباری.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید