آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

مگر می شود شهر با این همه جاذبه های گردشگری زیبا مقصد گرشگری مسافران و توریست منطقه نباشد .آذرشهر میتوان یک سفر خاطره انگیر را برای گردشگران خود رقم بزند از جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی و آذرشهر لذت ببرید.

وقتی از سمت تبریز به طرف جنوب غربی آذربایجان شرقی سفر می کنید، طبیعتی زیبا و چشم نواز اطراف جاده شما را جذب خود می کند و همینطور که در جاده ترانزیتی استان های غربی کشور مشغول رانندگی هستید از شهرهای سهند، خسروشهر، اسکو و ایلخچی عبور می کنید و بالاخره بعد از پیمودن ۵۰ کیلومتر به آذرشهر، قلب تپنده آذربایجان می رسید.این شهرستان در دامنه شمال غربی کوه های سهند و در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق دریاچه ارومیه قرار دارد که این نزدیکی به مرکز استان سبب شده تا گردشگران زیادی که به تبریز سفر کرده اند، به آذرشهرهم سری بزنند و لذت گردش در طبیعت روستاهای این شهرستان را بچشند.

دیواره ای سرخ به معنای توفارقان

نام قدیمی آذرشهر، توفارقان به معنی دیواره سرخ بوده است که بعضی ها آن را با دیوار خونی اشتباه میگیرند ولی به گفته کارشناسان امر، سنگ های سرخ آذرشهر گواه همین مداعا است؛ آذرشهر معدنی از انواع سنگ های گران قیمت و سرخ رنگ دارد و توفارقان محل همین دیواره یا سنگ های سرخین است.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

از ۵۲ معدن سنگ‌های تزئینی و ساختمانی در آذرشهر بیش از ۴۰ واحد فعال است که سنگ های لیمویی و قرمز آن شهرت جهانی داشته به بازارهای خارجی صادر می‌شود.طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان آذرشهر دارای سه بخش کوچک تر به نام‌های حومه شامل دهستان‌های شیرامین، قبله‌ داغی، ینگجه و قاضی‌جهان است، آذرشهر، ممقان، گوگان و تیمورلو چهار نقطه شهری این شهرستان را تشکیل می دهند.

بخش گوگان نیز شامل دهستان‌های قراغیل، فیروزسالار ، خاصلو و دستجرد است.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

روستاهای آذرشهر مقصد ۱۳ بدر آذربایجانی ها

طبیعت زیبای این روستاها باعث شده تا بیشتر مردم آذربایجان شرقی، از جای جای استان برای روز طبیعت و ۱۳ فروردین سختی سفر را به جان بخرند و به آذرشهر و روستاهای متعدد آن بیایند.

آذرشهر روستاهای زیادی دارد که هر کدام به تنهایی میزبان گردشگران زیادی در طول سال مخصوصا تعطیلات عید نوروز است و اوج این سفرها هم در روز طبیعت و در خیابان های منتهی به روستاهای این شهرستان نمود پیدا می کند.

اگر تصمیم دارید که در تعطیلات باقیمانده نوروز از فرصت استفاده کنید و به آذربایجان شرقی سفرکنید، حتما به آذرشهر هم سری بزنید تا متوجه شوید که این شهر به تنهایی نشان دهنده همه خصوصیات آذربایجان است.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

از مکانهای دیدنی این شهرستان که بسیاری از گردشگران روز سیزده بدر را در آنجا می گذرانند، منطقه توریستی قرمزی گل، اطراف سد خاکی ینگجه، روستای قدیمی جراغیل و مسجد سنگی این روستا، اطراف گورستان و مسجد باستانی روستای بادامیار، دربند الوانق، حوالی آب معدنی تاپ تاپان، آب شور قزل داغی، باغات روستاهای قاضی جهان، غله زار و طبیعت جذاب اطراف شهرهای آذرشهر، تیمورلو، گوگان و ممقان است.

برخلاف سایر شهرهای استان، این شهرستان به جهت نزدیکی به دریاچه ارومیه آب و هوای معتدلی دارد و در آسمان صاف و آبی این شهر خبری از دودهای خفه کننده و آلودگی های صوتی نیست.

آذرشهر از نظر چگونگی آب و هوا یک تفاوت کلی با سایر بخش های مناطق کوهستانی آذربایجان شرقی دارد و از یک تمایز مخصوصی برخوردار بوده و آن هم موقعیت قرار گرفتن آن از نظر جغرافیایی که نزدیک به دریاچه ارومیه است.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

موقعیت قرار گرفتن آن از نظر جغرافیایی در آب و هوای این شهر تاثیر محسوسی دارد ؛ به طوریکه دوری و نزدیکی به دریاچه ارومیه، واقع شدن در دامنه کوهستان ها، ارتفاع و موقعیت موجود در تعیین آب و هوای این شهرستان دخیل است.

از اماکن دیدنی روستاهای این شهرستان می توان به منطقه توریستی و روستای قیرمیزی گول، روستای قدیمی ومسجد سنگی جراغیل، معبد تاریخی روستای بادامیار، دربند روستای الوانق، آبهای معدنی تاپ تاپان و قزل داغی، سد خاکی و قبرهای بی بدیل تاریخی روستای ینگجه، تپه تاریخی پیرقطران ، زیارتگاه دستجرد ، تپه باستانی شیرامین، آثار روستای متروک تورامین و روستای بادامیار، باغات فیروزسالار و حمام باستانی چهارسو اشاره کرد.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

همچنین از جمله اماکن دیدنی و تاریخی بخش های این شهرستان هم به پیرجابر ممقان ، پیرمحمود تیمورلو و چشمه چهارسو، گورستان پیرحیران، مسجد چهارسو ستوباد و رومیان، مصلای تاریخی و درخت چنار هزار ساله در خود شهرستان اشاره کرد.

روستای ینگجه آذرشهر

آذرشهر از نظر شرایط جوی تفاوت کلی با سایر مناطق کوهستانی آذربایجان شرقی دارد و از تمایز ویژه ای برخوردار است و آن قرار گرفتن این شهرستان در نزدیکی دریاچه ارومیه است. شهرستان آذر شهر با طبیعتی زیبا و روستاهایی آباد میتواند مقصد گردشگری شما عزیزان باشد.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

روستای ینگجه با طبیعتی بسیار سرسبز و دل انگیز از جذابیت ویژه ای برخوردار است. این روستا با امکاناتی مثل جاذبه های تاریخی و باغات زیبا منطقه ای مفرح و دیدنی است. ینگجه دارای چهار مدرسه، شش مسجد، خانه بهداشت، مخابرات و زیارتگاه است.

آثار باستانی زیادی در ینگجه وجود دارد که از مهمترین آنها می‌ توان به غار قدیمی ینگجه واقع در ورودی آن اشاره کرد، همچنین سنگ نوشته‌ های قدیمی که نوشته ‌های مذهبی دارند از آثار تاریخی منطقه بشمار میروند.

کوه ورزان در یک کیلومتری شمال خاوری آن و نیز غاری قدیمی که گاز گوگرد از آن متصاعد می شود نیز در این منطقه است. ینگجه از قدیمی ترین مناطق با قدمتی چند هزار ساله است. مردم ینگجه به کار کشاورزی، باغداری، دامداری، پرورش زنبورعسل، قالی بافی و داد و ستد مشغول هستند و از فرآورده های کشاورزی آن می توان به گندم، سیب زمینی، بادام و گردو اشاره نمود که وجود سد و دریاچه ینگجه در قسمت جنوب شرقی آن در توسعه کشاورزی و رونق آن نقش داشته است.

روستای ینگجه که در شرق آذرشهر واقع شده، 1860 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

جاذبه های گردشگری آذرشهر
از مکانهای دیدنی شهرستان آذرشهر که مورد توجه گردشگران است میتوان به منطقه توریستی قرمزی گل، اطراف سد خاکی ینگجه و قبرهای بی بدیل تاریخی روستای ینگجه، روستای قدیمی چراغیل و مسجد سنگی این روستا، اطراف گورستان و مسجد باستانی روستای بادامیار(قدمگاه)، دربند الوانق، حوالی آب معدنی و چشمه همیشه جوشان  تاپ تاپان، آب شور قزل داغی، تپه تاریخی پیرقطران، زیارتگاه دستجرد، تپه باستانی شیرامین، آثار روستای متروک تورامین و روستای بادامیار، باغات فیروزسالار و حمام باستانی چهارسو، باغات روستاهای قاضی جهان، غله زار و طبیعت جذاب اطراف شهرستان آذرشهر اشاره کرد.

مصلایی در بالاترین نقطه تپه و برای نیایش خالصانه با معبود

مصلای تاریخی و مذهبی آذرشهر در ساحل شمالی رودخانه دهخوارقان و یا همان آذرشهر در تپه بلند و همواری واقع شده که مردم آن را یووا داغی یا دعا داغی می نامند.

اطراف تپه مصلای آذرشهر پوشیده از الواح و سنگ نوشته های قبور است و درمیان آن نه تنها کتیبه ها، بلکه سنگ نبشته ها و قطعه سنگ های منقش فراوانی به چشم می خورد که نقش و نگار اغلب این سنگ نبشته ها و الواح منقش مربوط به سده های هفتم و هشتم هجری – قمری است.

در وسط گورستان تپه دعا داغی آذرشهر، مصلی یا نمازگاه بزرگی به طول و عرض متجاوز از ۱۵۰ متر تعبیه شده که سطح آن حدود یک متر از کف گورستان بلندتر است.

محراب این مصلا از سنگ و آجر بنا شده که سنگ های منقش به کار رفته در آن مربوط به دوران های بسیار پیشین است و محراب امام جماعت نیز به عمق حدود یک و نیم متر ایجاد شده است.

ترنج های اسلیمی و خوش طرح سنگ های محراب این مصلا بر زیبایی آن افزوده که ظاهراً در سده های هشتم و نهم هجری – قمری حجاری شده اند.

گفته می شود که در گذشته های دور و در زمان های خشکسالی در این مکان مقدس نماز باران اقامه می شد و هم اکنون نیز در سال هایی که هوا مناسب باشد، مردم این شهر نماز عید سعید فطر را در آنجا و با حضور چند ده هزار نفری اقامه می کنند.

تاپ تاپان آذرشهر معجزه ای از دل آتشفشان

در س‍ه‌ ک‍ی‍ل‍وم‍ت‍ر‌ی‌ ج‍ن‍وب‌ ‌غ‍رب‍‍ی‌ این شهر و در ب‍‍الا‌ی‌ ت‍پ‍ه‌ ن‍س‍ب‍ت‍‍ا ‌ه‍م‍و‌ار م‍ش‍رف‌ ب‍ه‌ ‌ار‌اض‍‍ی‌ و طب‍ی‍‍ع‍ت‌ روستاهای آذرشهر، یک چشمه آب معدنی بزرگ که خود از چندین چشمه دیگر بوجود امده از دل کوه بیرون می آید و به گفته بسیاری از کارشناسان و متخصصان آب درمانی، یکی از منحصر به فردترین چشمه های درمانی و شفا بخش در دنیا است.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

البته به گفته ی خیلی ها که از این چشمه به عنوان معجزه ای از دل آتشفشان یاد می کنند، می توان گفت که خود این کوهی که در از دل ان این آب معدنی بیرون می آید در زمان های گذشته آتشفشانی بوده است که از حالت زمین های اطراف نیز مشخص هست که در زمان های گذشته در آن منطقه کوه آتشفشان وجود داشته است.

آب‌ این چشمه ق‍‍اب‍ل‌ ش‍رب‌ نبوده ول‍‍ی‌ ‌اس‍ت‍ف‍‍اده‌ ‌و تماس با ‌ای‍ن‌ ‌آب‌ م‍‍ع‍دن‍‍ی‌ ب‍ر‌ا‌ی‌ ‌ال‍ت‍ی‍‍ام‌ ‌ام‍ر‌اض‌ پ‍وس‍ت‍‍ی‌، درد‌ه‍‍ا‌ی‌ ‌ع‍ض‍لان‍‍ی‌ و مف‍ص‍ل‍‍ی‌ م‍ف‍ی‍د ‌اس‍ت‌ که این خاصیت درمانی آن انبوه گردشگران را به خود جلب می کند.

‌آب‌ این چشمه از چ‍ن‍د چ‍ش‍م‍ه‌ دیگر ت‍ش‍ک‍ی‍ل‌ ش‍ده‌ و درج‍ه‌ ح‍ر‌ارت‌ ‌آب‌ ‌آن‌ ن‍ی‍ز در ف‍ص‍ل‌ س‍رم‍‍ا و گ‍رم‍‍ا ث‍‍اب‍ت‌ و در م‍ح‍ل‌ س‍رچ‍ش‍م‍ه‌ ۲۰ درج‍ه‌ سانتی گراد ب‍‍الا‌ی‌ ص‍ف‍ر ‌اس‍ت‌ که این موضوع در کنار رس‍وب‍‍ات‌ ق‍‍ه‍وه‌ ‌ا‌ی‌ رن‍گ‌ آن باعث شده تا گردشگران و مسافران زیادی در فصول سرد و گرم سال به این چشمه بیایند و از طبیعت بکر و خاصیت شفا بخشی آن لذت ببرند.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

البته مشکلاتی هم که در نبود امکانات زیرساختی در این چشمه وجود داشت با واگذاری این منطقه به بخش خصوصی و ایجاد مجتمع فرهنگی، تفریحی و درمانی در حال برطرف شدن است و نوید روزهای خوب و درخشانی برای رونق صنعت پول ساز گردشگری نه تنها منحصر به آذرشهر، بلکه خود استان آذربایجان شرقی می دهد.

درخت ﭼﻨﺎر کهنسال آذرشهر جاذبه ی عجیب گردشگری

از سال های خیلی دور که شاید قدمت این جاذبه گردشگری به چند صد سال برسد، درخت تنومد و قدیمی چنار در میدان محله پراپر قرار گرفته که ﺑﺎ ۱۵ ﻣﺘﺮ ارتفاع، دارای ﻣﺴﺎﺣﺖ ﻋﺮﺻﻪ ۷۵۰ ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ و ﻣﺴﺎﺣﺖ ﺗﺎج ۱۷۶ ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ اﺳﺖ که هر بیننده ای را متعجب می کند.

درخت ﭼﻨﺎر کهنسال آذرشهر بسیار قدیمی و از اﻧﻮاع درﺧﺘﺎن دﯾﺮ زﯾﺴﺖ و ﺧﺰان ﮐﻨﻨﺪه است که از ﻣﯿﺎن دﭼﺎر ﭘﻮﺳﯿﺪﮔﯽ ﺷﺪه است، ﺑﻪ ﻃﻮری ﮐﻪ از درون دو قطعه شده و ﺑﺎ دو ﺷﮑﺎف در ﺷﻤﺎل و ﺟﻨﻮب ﻋﻤﻼ ﺑﻪ دو ﺑﺨﺶ ﺟﺪاﮔﺎﻧﻪ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺷﺪه اﺳﺖ.

چنار قدیمی آذرشهر که از آثار ثبت ملی شده آذربایجان شرقی است، در کنار مسجد و مکان مقدسی به نام ﺳﻨﮓ ﭘﻨﺠﻪ ﻋﻠﯽ ﻗﺮارگرفته که بر اساس اعتقادات مردم محل آنجا یکی از مکان های مقدس و متبرک آذرشهر است که همه ساله مراسم مختلف مذهبی و دینی در آن برگزار می شود.

آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟

نمیتوان در یک مطلب تمام جاذبه های گردشگری منطقه آذرشهر را گنجاند با ما همراه باشید تا تمامی جاهای دیدنی آذربایجان شرقی را معرفی کنیم و از مسافرت خود لذت ببرید.

محصولات سفر

1 دیدگاه دربارهٔ «آذرشهر| چرا آذرشهر مقصد گردشگری نباشد ؟»

  1. سلام
    عالی بود مطالبتون
    ولی یه اشتباه کوچیک هست اونم اون عکس درخت چنار مال آذرشهر نیست مال اسکو هست
    چنار آذرشهر کنار یک مسجد قرار داره

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید