نَفتشهر نام شهری است در غرب استان کرمانشاه ایران. نفتشهر، شهری با هوای خشک و سوزان، خالی از ساکنان اما میزبان مینهای باقیمانده از جنگ است. خانوادهای از مردان نفت و گاز و ارتش در کنار هم سرو قامت و هوشیار ایستادهاند تا نه خطری کشور را تهدید کند، نه خللی در تولید و انتقال نفت میدان مشترک به وجود آید. نفت و نفتشهر و خورشید، اینجا بسیار به هم نزدیک هستند.
این شهر در منطقهای به فاصله ۷۲ کیلومتری جنوب شهرستان قصر شیرین واقع شدهاست، از توابع بخش سومار میباشد و در فاصله ۲۹ کیلومتری غرب این بخش قرار دارد. فت شهر یکی از مناطق گرم ودارای آب و هوای سرد و خشک و تابستانی نسبتاً طولانی و زمستانهای کوتاه وسرد میباشد که به همین علت فاقد استعداد کشاورزی کافی است و از منابع طبیعی تنها میتوان از چاههای نفت آن نام برد.
زبان مردم ” نفت شهر ” کردی است و ازطوایف دیگر این منطقه میتوان از تیرههای ” کلهر ایوانی “، ” کله پا “، ” زوله “، “سنجابی “، “کرندی “، ” باوند پور ” میتوان نام برد.
قبل از جنگ ایران و عراق در حدود ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار بشکه در روز نفت خام سنگین از طریق تلمبه خانه شماره یک خطوط لوله و مخابرات به پالایشگاه کرمانشاه انتقال داده میشد. جمعیت نفت شهر در زمستان بعلت کوچ عشایر و داشتن هوایی مستعد و نسبتاً معتدل به ۵ هزار نفر و در تابستانها بعلت گرمای شدید فصلی که به ۵۰ درجه سانتیگراد میرسید و وجود گردبادهای سهمگین و شدید اکثر مردم منطقه بخاطر گذراندن دوران ۳ ماهه تعطیلات تابستانی مدارس و دور ماندن از گرمای طاقت فرسا با استفاده از مرخصیهای خود به شهرستانها و مناطق خوش آب و هوا مسافرت میکردند به ۱۵۰۰ الی ۲۰۰۰ نفر میرسید.
پالایشگاه نفت شهر در آنزمان بنام ” شرکت نفت ایران و انگلیس ” بر اساس قرار داد دارسی شکل گرفت و بعد از اینکه در سال ۱۳۲۷ نفت ملی اعلام شد و بدین ترتیب شرکت مذکور بنام ” شرکت ملی نفت ایران ” نامگذاری شد. در تاریخ ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ عراقیها نفت شهر را به تصرف درآوردند که توسط ایرانیها باز پس گرفته شد.اکنون تنها شماری از افراد نیروی نظامی و شرکت نفت در آن سکونت دارند.
در خرداد ماه سال ۱۳۸۹ چاه شماره ۲۴ نفت شهر در حین عملیات حفاری دچار حریق شد؛ و با یک عملیات گسترده و موفقیتآمیز توسط شرکت نفت مناطق مرکزی و شرکت ملی حفاری ایران طی ۳۸ روز مهار گردید. در این حادثه ۳ مهندس نفت کشته و ۹ نفر مجروح شدند که به بیمارستان امام خمینی کرمانشاه انتقال یافتند. اکنون قرار است بعد از حدود چهار دهه دوباره ققنوس نفت شهر بال و پر گشاید و دوباره ساکنان آواره این شهر فراموش شده برگردند. فاز اول بازسازی نفت شهر با ساخت پنجاه واحد مسکونی، یک مسجد، دو مدرسه و یک درمانگاه و یک سالن ورزشی به پایان رسید و قرار است تا پایان فاز دوم حدود 500 خانوار دوباره در شهر ساکن شوند و نهایتا با بازگشت حدود دوهزار خانوار دوباره رنگ و بوی زندگی به این شهر بازگردد.
سلام وتشکر از مطالب ارائه شده اگر دولت شغل مناسب برای جوانان درنفت شهر فراهم کند مطمئنا مردم تشویق میشوند دوباره به شهر خود برگردند
دوسال از بهترین سالهای عمرم نفت شهر بودم سربازانش ودیده بان نقطه صفر مرزی.موقعی که نه جاده..نه آب نه برق..جهنم واقعی بدون کولرنمیدانم چطورسرکردیم؟باخطرمین ومنافقین واردش جرارصدام.وقتی رفتم سرکاربه روسای خودم درخواست دادم من رونفت شهرمنتقل کنند.اماهیچکس گوش نکرد.انگارباتخصص وتعهدو20سال سابقه کار هم لیاقت خدمت دربدآب و هواترین نقطه جهان راهم نداریم