معرفی شهر فولادشهر

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

فولادشهر با ارتفاع حدود ۱۶۵۵ متر از سطح دریا در ۱۹ کیلومتری جنوب غربی اصفهان و ۱۱ کیلومتری شمال شرقی زرین شهر و ۵ کیلومتری مجتمع صنعتی ذوب آهن واقع شده است.

همزمان با پایه گذاری صنعت ذوب آهن اصفهان و جهت اسکان کارکنان تأسیس گردیده است و همچنین با توجه به اینکه شهر همجوار با کارخانه ذوب آهن اصفهان است لذا نام آنرا بر اساس صنعت فولاد ، فولادشهر برگزیده اند.

معرفی شهر فولادشهر

تاریخچه شهر فولادشهر

فولادشهر در پی تاسیس کارخانه ذوب آهن اصفهان در سال ۱۳۴۷ توسط کمیسیون مخصوصی مرکب از کارشناسان ایران و روسی که در جهت کمکهای فنی برای ساختمان کارخانه ذوب آهن اصفهان و انتخاب محل شهرسازی آن به ایران اعزام شده بودند انتخاب گردید .لذا دولت وقت ایران قرارداد احداث یک شهر را به همراه احداث کارخانه ذوب آهن با دولت اتحاد جماهیر شوروی منعقد کرد. نقشه جامع پیشنهاد شده برای فولادشهر بر اساس تجارب شهرسازی با ملاحظه و بررسی حوائج اجتماعی و مدنی و ساختمانی و بهداشتی یک شهر مدرن وجدید تهیه شد . در سال ۱۳۶۰ اراضی فولادشهر در اختیار سازمان زمین شهری قرار گرفت ؛ به دنبال مصوبه هیئت وزیران در پایان سال ۱۳۶۶ مبنی بر ایجاد شهرهای جدید در اطراف شهرهای بزرگ صنعتی ، شرکت عمران شهر جدید فولادشهرتشکیل شد و در سال ۱۳۷۲ شهرداری فولادشهر رسمآ تأسیس گردید . تعیین منطقه مسکونی با توجه به ضروریات و شرایط بهداشت صنعتی و فاصله لازم صورت گرفته است ، این عامل برای شهری که بر اساس صنایع سنگین بنا می شود حائز اهمیت بسیار بوده است . .
طرح جامع این شهر برای جمعیتی معادل ۵۰۰،۰۰۰ نفر تا سال ۱۳۹۵ در تاریخ ۱۹/۱۰/۷۳ توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با محدوده استحفاظی حدود ۲۴۰۰۰ هکتار و محدوده طرح جامع ۸۴۰۰ هکتار به تصویب رسیده است. این شهرتا اواسط سال ۹۵ با جمعیتی نزدیک به ۸۸۴۲۶ نفر ، ضمن ایجاد زمینه های اشنغال و دست یابی به اقتصادی پویا و خودکفا موجب توازن و تعادل در سلسله مراتب شهری و مراکز مسکونی و خدماتی و پایداری سیستم اسکان منطقه می باشد
اراضی فولادشهر در ۳۸ کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان در دشت لنجان بین فاصله ارتفاعی ۱۶۲۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است . این اراضی تقریباً شکل مستطیلی به ابعاد ۴*۱۵ کیلومتر در جهت جنوب شرقی – شمال غربی قرار دارند .به نحوی که از جنوب و غرب به رشته کوههای اشترجان و زرد مطبخ ، از شمال به اراضی محدوده نجف آباد و از شرق به دشت لنجان محدود است .

معرفی شهر فولادشهر

جغرافیای انسانی

ویژگی های اقلیمی شهر : نیمه بیابانی

ویژگی های معماری شهر : بافت آپارتمانی چند خانواری ( بلند مرتبه – میان مرتبه و چند خانواری ) و ویلایی دین : اسلام ۱۰۰% مذهب : شیعه ۱۲ امامی ۹۹%

نژاد : فارس ۳۰% ، لر ۲۰% ، ترک ۵% ، عرب ۵% ، کرد ۶% ، بختیاری ۳۰% ، بلوچ ۲% ، ترکمن ۲% زبان و گویش محلی : فارسی جشن ها و سوگواری های خاص : تابع آداب و سنن نژادهای ساکن شهر لباسها وپوشش های محلی : تابع آداب و سنن نژادهای ساکن شهر

هنرهای محلی : تابع آداب و سنن نژادهای ساکن شهر آداب و رسوم : با توجه به اینکه از تمام قشرها و اقوام کشور عزیزمان ایران اسلامی در این شهر ساکن می باشند هر قوم و قشر ساکن در فولادشهر تابع آداب و رسوم خود میباشد ؛ در حقیقت فولادشهر را میتوان ایرانی کوچک نامید .

غذای سنتی : با توجه به اینکه اقوام گوناگون در این شهر ساکن می باشند ؛ دارای غذاهای سنتی قوم و قشرخاص خود می باشند . در حقیقت مجموعه ای از غذاهای کل کشور در فولادشهر موجود می باشد . به عنوان مثال کباب بختیاری ، کباب ترکی ، فسنجان ترش ، باقال قاتوق ، آبگوشت ، قیله ماهی و …

جاذبه های گردشگری

مکان های مذهبی که برای گردشگران دارای جاذبه گردشگری ومذهبی است .

زیارتگاه های مهم : آرامگاه ۵ شهید گمنام واقع در مصلای نماز جمعه شهر ، آرامگاه شهدای دفاع مقدس واقع در گلزار شهدا

جاذبه های هنری و فرهنگی شهر : قالیبافی

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید