آبشار چکان در منطقهای کوهستانی- جنگلی در جنوب غربی الیگودرز و در بخش ززوماهرو در حوالی روستای شولآباد قرار دارد و مشرف به روستاهای منطقه چکان است.قرارگیری در مرکز لرستان و وضعیت خاص موقعیتی استان، از جمله ویژگیهای عمومی مؤثر بر طرح در آبشار چکان تلقی میشود.
این آب پس از طی مسافتی به سمت دشت چکان، به آب چشمه داسار وصل شده و رودخانه چکان را تشکیل میدهد، رودخانه چکان نیز پس از طی مسافت کوتاهی به آب دهقادی وصل و در انتها وارد رودخانه زز میشود.
آبشار چکان از درون غاری مشرف به زمین زراعی چکان بیرون میآید که فوران آن دهها متر طول دارد و آهنگ آن هر بیننده و شنونده ای را به وجد می آورد.
اطراف آبشار و امتداد رودخانه و پوشیده از درختان میوه همچون گردو، بلوط و گلابی است و اهالی منطقه نیز از آب آن جهت کشاورزی استفاده میکنند.
کوههای اطراف آبشار زیستگاه پرندگانی همچون بلبل، کبک، کبوتر و انواع حیوانات وحشی مانند خرس، پلنگ، گرگ و گراز است.
آبشار چکان که از جاذبه های گردشگری الیگودرز میباشد،از زیباییهای عجیب طبیعت استان پهناور لرستان است.اطراف آبشار منطقهای وسیع با فضایی مطلوب و دل انگیز است که در دو- سه کیلومتری آن امام زادهای به نام ابوعلی (ع) واقع شده است.
آبشار بسیار زیبای چکان در فصل بهار و تابستان بسیار چشم نواز است و در اواخر پاییز آب این آبشار به مرور کم میشود.
این آبشار بسیار زیبا پس از گذر زمستان و در روزهای اولیه شروع فصل بهار مجددا با همان فوران به بیرون میزند.
در کنار آبشار چکان شهرستان الیگودرز پوشش گیاهی و درختانی همانند گردو، زالزالک، گلابی، چنار، کیکم، بید، بلوط و … وجود دارد.
کوههای اطراف آبشار زیستگاه مناسبی جهت پرندگانی همچون بلبل، کبک، کبوتر و انواع حیوانات وحشی مانند خرس، پلنگ، گرگ و گراز است.
چهار مسیر دسترسی به این آبشار عبارتند از:
مسیر اول آن از دورود به ایستگاه راهآهن سپیددشت به طرف شولآباد با جاده شنی است.
مسیر دوم دورود به تاپله و از آنجا تا تنگ ناله شنه و چکان است که این جاده مالرو مخصوص کوهنوردی است.
مسیر سوم الیگودرز به طرف شولآباد از طریق جاده شوسه مورزرین- شول آباد و بهارکار است که با اتومبیل تا چند کیلومتری آن جاده شوسه است.
مسیر چهارم از جاده خرمآباد – سپیددشت به طرف شولآباد با جاده نسبتاً آسفالته است.