معرفی دریاچه چورت بهمراه آدرس و تصاویر

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

در این دنیا جاهایی هست که قبل از ترک دنیا باید آنها را ببینیم، جاهایی که می‌توانند حالمان را عوض کنند و این خود، اصلی‌ترین  دلیل رفتن به آنهاست. گاهی برای دیدنشان هم لازم نیست تا آن سر دنیا برویم و در همین ایران خودمان هم تا دلتان بخواهد از این جاها هست. مثلا کجا؟ دریاچه چورت در مازندران که در ۷۱ کیلومتری ساری  و ۳۰۹ کیلومتری تهران قرار گرفته.

این دریاچه در سال ۱۳۱۸ خورشیدی بر اثر زمین‌لرزه و رانش زمین و در پی آن بسته شدن مسیر آب چشمه‌ای که در کنار دریاچه قرار دارد، به وجود آمده‌است. هنگام کاهش آب، پدیدار شدن باقی‌مانده درخت‌هایی که در محل پیدایش دریاچه بوده‌اند منظرهٔ ویژه‌ای را ایجاد می‌کند. این دریاچه در شکاف دره‌ای با شیب زیاد قرار گرفته و دور تا دور دریاچه را پوشش‌های جنگلی بکر و درختان قدیمی دربر گرفته‌است. شکل هندسی دریاچه به شکل بیضی کشیده بوده و ژرفای آن با توجه به میزان بارش‌های فصلی متغیر است. ماهی‌های موجود در دریاچه توسط افراد محلی به دریاچه انداخته شده‌است.

معرفی دریاچه چورت بهمراه آدرس و تصاویر

این دریاچه نیز مانند حوضچه‌سار پله‌ای باداب سورت در بخش چهاردانگه قرار دارد.

چورت روستای کوچکی است در دل کوهستان و برای رفتن به آن باید از ساری به سمت کیاسر رفت. برای رفتن به کیاسر باید وارد جاده سمنان بشوید. پلیس راه ساری را که پشت سر بگذارید جنگل‌های ساکت و آرام سالاردره شروع می‌شوند. بعد از ۲۰ دقیقه که از ساری دور شدیم، به دوراهی سد شهید رجایی و کیاسر می رسیم.

سد شهید رجایی که محلی‌ها به آن سلیمان تنگه هم می‌گویند، خودش از زیبایی‌های اطراف ساری‌ست. بعد از سد سلیمان تنگه تا کیاسر کمتر از یک ساعت راه است البته شاید راه بیشتر از یک ساعت به نظر برسد که دلیلش هم کوهستانی و پیچ در پیچ بودن مسیر است.

معرفی دریاچه چورت بهمراه آدرس و تصاویر

بعد به روستای چورت می‌رسید. از روستا تا دریاچه با ماشین ۲۰ دقیقه راه است. اسم اصلی چورت دریاچه میانشه است، ولی چون آخرین روستای مشرف به دریاچه، اسمش چورت است؛ این اسم را رویش گذاشته‌اند.

خیلی‌ها می‌گویند این دریاچه که ۲/۵ هکتار است بر اثر زلزله‌ای که در سال ۱۳۱۸ اتفاق افتاده، به وجود آمده. اهل روستا معتقدند کمتر از ۱۰۰ سال پیش به خاطر زمین لرزیده، مسیر چشمه کنار دریاچه بسته شده و باعث به وجود آمدن این دریاچه شده است.معرفی دریاچه چورت بهمراه آدرس و تصاویر

در اطراف چورت درخت‌های گردو و ازگیل زیادی هست و بوی آویشن و پونه را هم می‌شود تشخیص داد. پاییز که به کنار دریاچه بروید هم گردوها رسیده‌اند و هم ازگیل‌ها.

چورت، یکی از قشنگترین دریاچه‌هاست. زمانی که آب دریاچه کمتر است درخت‌هایی که کف دریاچه بوده‌اند سرشان از آب بیرون می‌زند و در حالت عادی هم تنه درخت‌ها را می‌شود دید.معرفی دریاچه چورت بهمراه آدرس و تصاویر

یکی از دلایل سفر برای خیلی‌ها ماهیگیری است. هم می‌شود کنار دریاچه چادر زد و هم قلاب را به امید اینکه ماهی‌ای به سرش گیر کند به آب انداخت.

بعضی‌ها می‌گویند اهالی روستا این ماهی‌ها را به داخل آب انداخته‌اند و برخی دیگر می‌گویند پرنده‌های دریایی این ماهی‌ها را به اینجا منتقل کرده‌اند. اینطوری که تخم ماهی‌ها به پر پرنده‌ها گیر می‌کند و وقتی به جای جدید می‌روند همان تخم را با خودشان می‌برند.

به خاطر وجود تنه‌های درخت نباید در این دریاچه شنا کرد و عمق آن هم مشخص نیست. به جای شنا در اطراف پیاده روی یا قایق سواری کنید و در جنگل ساکت اینجا قدم بزنید.

معرفی دریاچه چورت بهمراه آدرس و تصاویر

بهترین فصل سفر

چون مسیر رسیدن کوهستانی و پیچ در پیچ است، بهترین فصل سفر بهار، اواسط تابستان و اوایل پاییز است. پاییزها، رنگ درختها سبز و قرمز و زرد می‌شود و برگ‌ها اطراف دریاچه را می‌پوشانند. اگر شب را در جنگل می‌خواهید بمانید کیسه خواب و چادر و لباس گرم همراه داشته باشید که شبهای این منطقه در هر فصلی سرد است.

معرفی دریاچه چورت بهمراه آدرس و تصاویر

جاذبه های نزدیک دریاچه چورت

باداب سورت: دریاچه چورت در بخش چهاردانگه قرار گرفته، همان جایی که چشمه پله‌ای و طبقاتی باداب سورت با رنگ‌های بی‌نظیرش، هر آدمی را زمانی به وجود می‌آورد. اما متاسفانه باداب سورت که دومین چشمه بزرگ آب شور دنیا محسوب می‌شود، چند وقتی‌ست که خشک شده و دیدنش چندان صفایی ندارد.

در چند سال اخیر آنقدر گردشگر به این منطقه رفت و روی پله‌هایش ایستاد و عکس گرفت که پله‌ها دچار فرسایش شد، زمانی به کل بسته بود و رفتن به آن با ممنوعیت روبه رو بود و حالا هم که خشک شده.

معرفی دریاچه چورت بهمراه آدرس و تصاویر

سد سلیمان تنگه و الندان: مسیر رسیدن به چورت خیلی دیدنی‌ست. در بخش سالاردره می‌توان چند دقیقه‌ای ماشین را کنار زد و در جنگل قدم زد. سد سلیمان تنگه برای خودش جاذبه‌ای زیبا محسوب می‌شود. در این منطقه همچنین آب بندان الندان (پله) قرار گرفته، منطقه‌ای در دل جنگل که می‌توان در دریاچه زیبایش قایق‌سواری کرد.

نزدیک ترین راه رسیدن به  آب بندان از طریق روستای ازنی‌ست و از طریق سه راه الندان هم می‌شود به آن رسید. اوایل بهار گل‌های بنفشه، الزی (پیازچه وحشی) و انواع سبزی‌های معطر و دارویی دور اینجا می‌روید.

 کجا اقامت کنیم؟

معرفی دریاچه چورت بهمراه آدرس و تصاویر

در روستای چورت می‌شود خانه کرایه کرد یا اطراف دریاچه چادر زد. از آنجا که از ساری تا این منطقه نزدیک به دو ساعت راه است هتل های ساری هم انتخاب خوبی‌ست.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید