طبیعت زیبا و اعجاب انگیز غار دوکچی بوکان

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

بوکان یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین شهرهای استان آذربایجان غربی است. این شهر کردنشین و مشهور طبیعتی چشم نواز دارد که یکی از جلوه های طبیعت زیبای این شهر بدون شک غارهای دوکچی و قلایچی هستند.

بی شک هنگام سفر به استان زیبای آذربایجان غربی با مردمانی مهمان نواز عاشق دیدنی ها و مردم آن می شوید. در ادامه ی این مقاله با جاذبه ها همراه باشید تا با یکی از غارهای دیدنی استان که در جز جاهای دیدنی بوکان محسوب می شود آشنا شوید.

جاذبه ی تاریخی و پراهمیت تپه باستانی قلایچی

غار دوکچی در ۱۴ کیلومتری شمال شرقی شهرستان بوکان واقع شده است و در ارتفاع ۱۷۲۰ متری از سطح دریا قرار دارد. انواع چکنده، آبشار سنگ و چکیده ستون را در غار دوکچی می‌توان مشاهده کرد.

غار دوکچی از غارهای نمونه و بی مانند ایران است ؛ نمونه از جهت وجود انواع چکنده، چکیده ستون، آبشار سنگ و به سبب وجود دو چکیده غول پیکر به ارتفاع ۱۲ متر و قطر ۶ متر که همانند دو نگهبان اقتدار خود رو به هر بیننده ای نشان می دهد. دهانه ورودی این غار زیبا دارای ابعاد یک متر در شصت سانتی متر است.

پیمایش این غار تنها با ابزار مناسب غارنوردی امکان پذیر است. پس از عبور از ورودی غار سنگی بزرگ در ابتدای مسیر مشاهده می نمایید که برای پیمودن باقی مسیر تا کف غار کمک بسیار مناسبی است.

پس از طی مسافتی 12 متری به کف غار می رسید. غار دارای دالان های عمودی متعددی است. برای رسیدن به طبقات پایین تر باید یک فرود 18 متری دیگر را اناجم بدهید.

دمای درون غار به شکل محسوسی خنک­تر از محیط بیرون غار است. با فرود دوم و پیمایش غار به تالاری بسیار زیبا و چشم نواز برخورد می کنید. این غار زیبا در بین غارنوردان با نام بهشت آهکی شناخته می شود.

 در این غار دو ستون چکیده بلند بالا به چشم می خورد که هر کدام 12 متر طول دارند. این چکیده های بلند بالا بسیار قطور بوده و قطر هر کدام برابر با شش متر است.

جاذبه ی تاریخی و پراهمیت تپه باستانی قلایچی

اغلب از این دو ستون به عنوان نگهبان های غار یاد می شود. کف غار نیز با مرجان هایی آهکی پوشیده شده است. پس از عبور از تالار اول وارد تالار دوم می شوید که بسیار زیبا و منحصربفرد است.

در این تالارها حوضچه هایی کوچک مملو از آب به چشم می خورد که مملو از املاح معدنی و آهک است. هر یک از تالارها شاخه های فرعی بسیاری دارند. این غار توسط غارنوردان بوکانی و با پرس و جو از افراد محلی کشف شده است.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید