امامزاده عبدالله آمل ، از مشهورترین امامزاده ها در مازندران

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

اطلاعات فیزیکی امامزاده عبدالله آمل:
آستان مبارک امامزاده عبدالله (علیه السلام) یکی ازمشهورترين امامزادگان استان به شمارمي آيدکه در بخش مرکزی شهرستان آمل، دهستان بالاخیابان لتکوه، فاصله14 كيلومتري آمل مسير بزرگراه هر از و در حاشيه جنگل قراردارد، سمت راست روستاي اسكوه محله واقع شده است.

امامزاده عبدالله آمل ، از مشهورترین امامزاده ها در مازندران
بناي قديمي آن درسالهاي 1342 تا 1350 نوسازي شده بود درسال 1389 تخریب گردید و بنای معظمی در حال احداث می باشد، ضريح آن از طلا و نقره به طول463سانتى‌متر، عرض 375سانتى‌متر، و ارتفاع۲۷۵سانتى‌‌مترکه به وسيلهٔ هنرمندان ماهراصفهانى ساخته شده و در سال 1353 درمحل نصب و نيزدر سال1382 به وسيله هيئت امناء مورد مرمت قرارگرفته است. این بقعه دارای محوطه ای به وسعت تقریبی 20 هکتارمی باشد.
اطراف آستانه زائرسراهاي متعدد ازجمله 210 زائرسرا و41 باب سوئيت زائر، بازارچه، امكانات رفاهي، بانك، نانوايي، گرمابه عمومي وخصوصي ، مخابرات، نيروي انتظامي، پست، سالن چلوكبابي، كشتارگاه، پاركينگ، پارك و شهربازي با چشم اندازي زيبا از جنگل و كوهستان جهت استفاده زائرين محترم که همه ساله خيل زائرين، مسافرين و گردشگران زيادي از سراسرميهن اسلامي و خارج از كشوررا پذير است می باشد.
از آثار قديمى آستانهٔ‌ امامزاده عبدالله علیه السلام حوض شفا و مرقد بى‌بى‌ فاطمه و سقاخانه آن است که به وسيلهٔ سازمان اوقاف تجديد بنا شده‌اند.

امامزاده عبدالله آمل ، از مشهورترین امامزاده ها در مازندران
یکی از امامزادگان شاخص ایران است. هنگامی که در جادهٔ هراز به سوی آمل در راهید، پنج کیلومتر مانده به آمل، جاده‌ای از راه اصلی جدا می‌شود که از میان جنگل‌های انبوه، به امامزاده عبدالله می‌رسد.ساختمان اصلی امامزاده در سال ۱۳۴۳ هجری شمسی تخریب و بنای نوساز و با عظمت کنونی به جای آن‌ساخته شد. در صحن بنای امامزاده ضریحی از طلا و نقره کار هنرمندان اصفهان کار گذاشته شده است. از آثارقدیمی آستانه امامزاده عبدالله، حوض شفا، مرقدبی‌بی فاطمه و سقاخانه آن است.در سال های اخیر ساختمان اصلی امامزاده تخریب شد و معماری آن که به زمان پهلوی بر می گشت از بین رفت و جای آن طرح جامع امامزاده که بزرگترین طرح امامزاده ای در شمال ایران است جایگزین بقعه قبلی شد.

شهرت محلی امامزاده عبدالله آمل :

به امامزاده عبدالله (علیه السلام) و از نوادگان امام موسي كاظم (علیه السلام) معروف مي باشد.و داراي كرامات زيادي بوده است.

زیارت نامه امامزاده عبدالله آمل :
السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِّدُ الزَّکِیُّ، اَلطّاهِرُ الوَلِیُّ، وَالدّاعِی الحَفِیُّ؛ اَشهَدُ اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً، حَقّاً، وَنَطَقتَ حَقّاً وَصِدقاً، وَدَعوتَ اِلی مَولایَ وَمَولاکَ، عَلانِیَةً وَسِرًّا، فازَ مُتَّبِعُکَ، وَنَجا مُصَدِّقُکَ، وَخابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکَ، وَالمُتَخَلِّفُ عَنکَ، اَشهَد لی بِهذهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکَ وَطاعَتِکَ، وَتَصدیقِکَ وَاتِّباعَکَ، وَالسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدی وَابنَ سَیِّدی. اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مَنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکَ زائِراً، وَحاجاتی لَکَ مُستَودِعةً، وَها اَنَا ذا اَستَودِعُکَ دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیمَ عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَالسَّلامُ عَلَیکَ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه.

امامزاده عبدالله آمل ، از مشهورترین امامزاده ها در مازندران
سلام بر تو ای آقای پاک و پاکیزه و سرور من و ای دعوت کننده (به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و (مردم را) آشکارا و نهان بسوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کننده ات و نومید و زیانکار شد تکذیب کننده ات و آنکس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من بوسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای آقای من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و (معالم دین را) از آن بگیرند آمده ام به درگاهت برای زیارت و حاجتهای خود را به تو سپرده ام و من اکنون به تو می سپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش.

آدرس :استان مازندران ـ شهرستان آمل ـ بخش مرکزی ـ شهرآمل ـ دهستان بالاخیابان لتکوه ـ روستای اسكوه محله.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید